docka bygga verktyg

docka bygga verktyg

Upplagd av:admin uppdateras: 2010-01-12

Dock manuell författare Max Burns och Chris Lamping överens om att det finns tre kategorier av verktyg för dockan byggprocessen: handverktyg, elverktyg och valfria verktyg. Handverktyg hjälper docka byggare åtgärd, nivå, skära och hammare små bitar av dockan tillsammans. Elektriska verktyg hjälper docka byggare med styckning och säkerställa stora bitar av trä och brygga. De valfria verktyg är specialitet verktyg som kommer vara till hjälp, men är inte nödvändiga för processen.

Handverktyg

handverktyg som rekommenderas av både Burns och Lamping är vanliga snickeri och objekt verktygslåda. För mätning och märkning, ett måttband, tri-torget och Carpenter's penna. För att skära valfritt antal poster, såg en mattkniv eller brukskniv och en hand. För de strukturella hamnverksamhet, en hammare och en uppsättning Flathead och Philips huvud förare skruv. Båda författarna rekommendera ett verktyg rem för att hålla alla dessa saker till hands och på ett säkert ställe, och en nivå för att upprätthålla rakt ytor på bryggan.

Elverktyg

Burns och Lamping rekommendera olika typer av handverktyg. Båda börjar med en cirkelsåg --- ett inneslutet elverktyg med ett roterande blad för att göra storskaliga skärande bearbetning. Författarna också både rekommendera en borr. Burns rekommenderar en 3/8-tums chuck, med borr från 1 /8 tum till 5 /8 tum i 1/4-tums steg. För det tredje verktyget, föreslår Burns en skruv pistol, som komplement till borren, medan Lamping rekommenderar en tigersåg för kapning docka stolpar och andra tjocka bitar av trä.

Valfritt Verktyg

frivilliga verktygen köra en mängd spektrat av olika typer och användningsområden. Dock byggare som inte är ute efter en grov yta kan använda sandpapper eller en elektrisk slipmaskin för att jämna trä. För ytterligare hjälp med mätningar, rekommenderar Burns en kombination kvadrat. En Hylsnyckelsats kommer att komplettera borra, och hjälp i de fall när ett elverktyg eller källan inte är omedelbart till hands. Batteridrivna verktyg som borrmaskiner och elektriska skruvdragare kommer att hålla nätsladdarna ur en docka byggmästare sätt. För större projekt, pneumatiska och hydrauliska handverktyg som borrar och mutterdragare erbjuder mer kraftfull, om än dyrare, alternativ till eldrivna verktyg.

Annan artikel

  • docka bygga verktyg
  •