olika typer av golvmaterial

olika typer av golvmaterial

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-26

Det finns många alternativ för golvmaterial, från syntetiska till naturliga. Många syntetiska typer av golv har utvecklats för att uppnå ett visst resultat, t. ex. lättare rengöring och underhåll. Varje typ av golvmaterial har sin egen unika egenskaper, funktioner, fördelar och nackdelar, och det är viktigt att undersöka varje sitt utseende, funktion, krävs underhåll och hållbarhet innan beslut fattas.

Trä

Trä är det mest populära typen av golvmaterial på marknaden. Det är estetiskt tilltalande, lång livslängd, och om installerad och rätt utförd, låga underhållskostnader. Ask, bok, ek, lönn, körsbär, valnöt och bambu hör till de träslag som används mest för trägolv. Kvaliteten på trägolv betecknas med gradering. Ju högre betyg, desto bättre kvalitet på virket i fråga om att spannmål och färg. Eftersom trä är ett naturligt material, är varje del unik och därför ingen våning visas precis som en annan. Massiva trägolv kan vara lite på dyr sida både i installation och material, så om kostnaden är ett problem, det finns begagnade och laminat alternativ. Begagnad golv kan hittas via återförsäljare och kan kräva lite förberedelser innan installation. Laminatgolv är gjord av olika material smält tillsammans med lim för att simulera äkta trä. Det är mycket billigare än äkta trä och ser ut som the real thing.

Stone

Stone är också ett populärt golv material för sin naturliga skönhet, hållbarhet och enkel rengöring. De mest populära stengolv material marmor, granit, kalksten, sandsten, skiffer och terrazzo. Marmor och granit är båda utvalda för sin unika färg mönster och hållbarhet och är dyra att installera. Kalksten och sandsten är nära i överklagandet, med kalksten beseglas en blank yta medan sandsten är oftast färdig lätt att bevara den naturliga överklagande av stenen. Båda kan vara dyrt men är hållbara. Skiffer är det billigaste stengolv material. Det är fukt, vilket gör det ett bra val för badrum och källare där vatten samlas. Terrazzo är producerad stengolv gjord av sten skärv blandat med betong och sedan slipas och poleras. Precis som äkta trä, kommer inte två stengolv ser likadana ut.

Kakel

Tile är ett populärt golvmaterial på grund av sin variation och mångsidighet. Plattor för golv är gjorda av olika material och kan fås att härma många andra golv alternativ som granit och marmor. De finns i en mängd olika färger och former som kan ordnas i ett enhetligt mönster eller en kreativ design. De mest använda plattor mosaik, terrakotta, keramik, glas, porslin och metall. Sammantaget är kostnadseffektiva men ibland kräver specialiserad installation.

9 0

Annan artikel

 • hur färg Utomhusmaterialet
 • fönster material hängande idéer
 • olika typer av golvmaterial
 • Vilket material är ett fönster nyans av?
 • docka bygga verktyg
 • material för fönster behandlingar
 • om det internationella byggnormen tester
 • material för välvd fönster behandlingar
 • draperi material
 • betong fläcken material
 •