naturliga golvmaterial

naturliga golvmaterial

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-10-30

I en tid när fler och fler människor som vill minska sina "koldioxidavtryck" och bli mer miljövänliga, är naturliga golvmaterial blir allt populärare. Det finns många olika golv alternativ att välja mellan, alla med sina egna fördelar och nackdelar

Du behöver:. .
Mönstrade papper, kort-lager eller bakplåtspapper
Skrivare.
Sax.
Lim eller dubbelhäftande tejp.
Thread eller snöre (valfri färg).
Hole punch.
 

Wood

Trägolv fortfarande den mest populära typen av naturliga golvmaterial för ett antal anledningar. En primär orsak är att utbudet och urval av trägolv tillgängliga är mycket brett, från barrträd till lövträd, alla med sin egen unika färg, spannmål, mönster och överklagande. En annan anledning denna typ av golv är så vanligt är det faktum att ett trägolv är otroligt tålig, som varar i decennier med minimalt underhåll. Trägolv gör avtryck, och kan enkelt torkas av. Men den största nackdelen med ett trägolv pris: en högkvalitativ trägolv kan bli mycket dyrt att installera.

Stone

En av de äldsta typerna av golv runt-efter att ha använts i århundraden-stengolv anses ofta vara den vackraste av de naturliga golv alternativ tillgängliga. Det finns många typer av stengolv-skiffer, granit och kalksten, till exempel-var och en med sitt eget mönster och färg. Stengolv är naturligt antibakteriella och detta, tillsammans med sin släta yta, innebär att det är ett mycket hygieniskt golv alternativ. Det förlorar också värmen snabbt, så i varmare klimat kan ge sval lindring för varma och värkande fötter.

Cork

En kanske så väl kända golv alternativ är kork. Hållbart producerad, eftersom den är gjord av bark som växer tillbaka på träd, dess stötdämpande egenskaper gör att det är ett idealiskt alternativ för köket, där tallrikar eller glas som kan tas bort ha mindre chans att bryta. Cork har också exceptionell värmelagrande och ljuddämpande egenskaper, på grund av det faktum att en stor del av kork består helt enkelt av luft. Bör dock kork golv inte användas för högtrafikerade områden, eftersom det lätt kan bli skadade, samma sätt bör kork golv undvikas i områden där risken för exponering för fukt är hög, såsom badrum eller källare. Men det är lätt att installera, mycket tålig och naturligt allergivänliga, så det är lätt att se varför kork snabbt har blivit en mer gemensam golv alternativ.

Bamboo

Bambu golv är ett relativt nytt tillägg till marknaden. Det finns ett antal fördelar med bambu golv. Bambu är starkare än de flesta lövträd och är mycket motståndskraftig. Eftersom det är naturligt fukt-resistent, det är också idealisk för kök och badrum. För dem som är mer miljömedvetna, är bambu mycket mer hållbart än hårda träslag, det är en så snabbväxande växt som det tar bara fem år att mogna, medan vissa hårda träslag kan ta 10 gånger så länge. Vid köp av bambu golv, bör köparna undvika de billigaste, eftersom de kan finna att kvaliteten på bambu köpt har inte lika hög som i de dyrare prisklasser.

Linoleum

ofta förväxlas med plastgolv, linoleum är faktiskt ett naturmaterial som t ex vinyl, är mjukt och lätt att underhålla. Spill och fläckar kan enkelt torkas bort. Linoleum är också naturligt allergivänliga samt antistatisk, vilket innebär att det stöter bort damm och smuts, och potentiellt allergiframkallande partiklar. Linoleum är också en mycket tåligt material och till skillnad från vinyl, där färger och mönster är tryckta på ytan av materialet, färgen är omslutna av fibrer, vilket innebär att de inte bleknar med tiden. Dess naturligt brandsäkra egenskaper också betala bevis på det faktum att denna typ av golv var, på en gång, en av de mest populära golvbeläggningar tillgängliga.

Keramiska plattor

tillverkade av naturliga material såsom keramik och porslin , keramiska plattor är ett mycket populärt val av golv. Finns i en mängd olika former, storlekar, mönster och färger, kan keramiska plattor passar nästan alla inredningar. På samma sätt innebär att dess slät yta att spill och smuts kan torkas bort med lätthet. Förutom att vara ett hållbart material, är den typ av keramik, så att golvvärme eller kylsystem kan installeras, vilket gör keramik klinkergolv funktionella samt attraktiva.

2 3 6

Annan artikel

 • kvartsit som bänkskiva material
 • betong fläcken material
 • olika typer av golvmaterial
 • Hur du använder tyg & material för hem förbättring
 • material för välvd fönster behandlingar
 • typer av bänk material
 • återvunnet material bänkskiva
 • fönster material hängande idéer
 • vad är toile material?
 • draperi material
 •