typer av draperi material

typer av draperi material

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-10-31

Ett brett sortiment av draperi mönster kan skapas från nästan alla typer av tyg, och det finns många typer av gardintyger att välja mellan. Några är mer populära och vanligare än andra, och alla har positiva och negativa egenskaper. Till exempel är bomull billig men rynkor, medan silke är dyrt och lyxigt men tenderar att blekna. När du väljer draperi tyg, överväga den långsiktiga underhållet av din draperier och om utseende och stil i en tyg matchar ditt hem och din budget.

Silk

Silk draperier används ofta i exklusiva hotell och bostäder. Tillverkad av proteinfibrer produceras av silkesmaskar är silke färgat då olika färger. Trots sin tendens att blekna när det utsätts för solljus, är det fortfarande en lyxig val för draperier.

Satin

Satin är ett annat högkvalitativt tyg som används för draperier. Uppskattad för sin lyster och mjuk känsla, är satin skapas från flera tråd typer såsom bomull, polyester eller andra syntetiska ämnen.

Bomull

Bomull är den vanligaste och mest hållbara typen av draperi material. Det försvinner inte lätt, kan vara fodrade och bär väl. Fodrad bomull draperier göra ett effektivt skydd mot ljus. Vissa bomull typer som sammet kommer även att hålla ett rum varmt. Bomull tvättar också utan att krympa och inte dra. Bomull draperier finns i ett brett urval av färger och längder, gör dem till ett flexibelt alternativ för alla typer av fönster.

Ull

som siden, ull är ett dyrt material för draperier. Det har isolerande egenskaper så det kan hålla rummen varma. Dess färg inte bleknar eller skrynklas lätt. En annan stor egenskap av ull är att det inte är mottagliga för insamling av smuts så det inte behöver rengöras så ofta som andra tyger göra.

Lace

Lace är ett populärt val för att skapa romantiska inställningar såsom rum och sviter smekmånad. Lace är särskilt mjuk och lätt och används ofta för draperier och foder draperi samt full längd draperier. Lace släpper in en hel del ljus, vilket gör den idealisk för sol rum.

Flanell

Flanell draperier finns ofta i rena färger och rutiga mönster och används ofta i stugor, stockstugor, och bed breakfast. Flanell är mjukt med ett elegant utseende som utstrålar komfort.

Linen

Jämfört med andra tyger, är linne tyngre och har ett mer traditionellt utseende. Linne draperier finns i en mängd olika färger och mönster, exempelvis vita, blå, svart, brun, och pläd. Högkvalitativ linne är ofta används värdshus, hotellen och hem.

Annan artikel

 • material för välvd fönster behandlingar
 • olika typer av golvmaterial
 • hur man skapar en himmelssäng med material
 • Taket finish material
 • om det internationella byggnormen tester
 • naturliga golvmaterial
 • Hur du använder tyg & material för hem förbättring
 • hur man gör en färg match med material
 • typer av bänk material
 • typer av draperi material
 •