bordslampa skugga material idéer

bordslampa skugga material idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-01

Varje bordslampa längtar efter en vacker nyans. Däremot kan monteringen befintliga lampan baser med nya lampskärmar vara ett dyrt förslag. Med lite fantasi, gemensamma material och en blygsam budget, gamla tabellen lampskärmar få ett nytt liv. Dessa idéer kommer lätt dölja en gammal lampskärm eller helt förändra en naken lampa ram till en underbar ny skapelse.

handgjort papper

Handgjorda papper har genomskinliga kvalitet vilket gör dem perfekta materialet för bearbetning av en skugga bordslampa. Ekologiska tidningar erbjuda en oändlig variation av strukturer och färger. Rita ett mönster för den lampskärm, klippa handgjort papper till storlek och fäst med spraylim eller varmt lim. Handgjort papper kommer att ge någon vanlig bordslampa ett bestämt exotiska luft.

Silk Petal

Silk blommar för en lampskärm föra tankarna till en sommarträdgård. För att få denna look, bege dig till närmaste hantverk butik och köp en siden rosenbuske. Helt enkelt klippa den blommar utanför busken, bort kronbladen och lägg dem individuellt på lampskärm med sandskädda av varmt lim. Täck hela ytan av skuggan med överlappande rader av den känsliga rosenblad. Denna tabell lampskärm idé läser ren romantik för boudoir.

Metallic Leaf

Trendigt metaller finns i överflöd i en värld av ljusdesign. Ge en gammal bordslampa en uppdaterad look med ett metalliskt löv lampskärm. Detta ser kompletterar metall, ofärgat glas och akryl baser lampa. Välj mellan silver, guld eller koppar ark blad eller skapa en liknande effekt med sprayfärg. Istället för en fast metalliskt löv bordslampa skugga, skapa metall ränder med hjälp av målartejp. Vända saker ut och in genom att rada en svart lampskärm med metall löv.

Ribbon

Flerfärgade längder grosgrain band samman för att skapa en show stoppa lampskärm som ser ut som en dyr designer skapelse. Skapa vertikala ränder genom att köra band sida vid sida ner längden på en rund eller fyrkantig skärm. Hot lim och tålamod kommer att resultera i ett djärvt uttalande för alla rum. Fäst band till en gammal metall lampa ram eller spara tid genom att köpa en ny, självhäftande lampskärm.

Twig

Gå tillbaka till naturen med en lampskärm skulpterad ur kvistar. Välj rakaste kvistarna möjligt för enkel placering på skuggan. Trimma kvistar till lika längder. Placera en prick av varmt lim på varje ände av varje kvist och fästa armaturen. För en finish, varmt lim läder spetskant kring toppen och botten av skuggan.

String

Skapa en ny lampskärm med hjälp av en ganska ovanlig material. Denna idé innebär omslag snöre eller garn runt en metallcylinder lampskärm ram återvunnet från en loppmarknad eller din vind. Välj slät bomullsgarn eller enklare slaktarens garn för detta projekt. Knyt snöret till den nedre kanten av lampskärm ram och slinga garnet över överkanten. Ta snöret ner genom insidan av ramen och fortsätta processen tills strängen helt täcker ramen.

Annan artikel

 • kvartsit som bänkskiva material
 • typer av draperi material
 • vad är toile material?
 • betong fläcken material
 • hur man gör en färg match med material
 • om det internationella byggnormen tester
 • typer av bänk material
 • återvunnet material bänkskiva
 • draperi material
 • material för fönster behandlingar
 •