timmer krydda tekniker

timmer krydda tekniker

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-03-19

Syftet med kryddningen virke är att få sav ut, enligt snickeri expert PJ Smith i sin bok, "Anteckningar om byggnadskonstruktion. " Genom att använda kryddor metoder, SAP kan torkas upp eller extraheras. Okryddad virke kan röta och förfall, vilket gör den oanvändbar för byggare och snickare. Kryddningen gör timmer lättare, så krydda framgång bedömas efter vikt trä. Trä är kryddat med lufttorkning eller torkning. En äldre metod, mindre ofta används, är kryddningen med vatten. Trä som skall kryddat utsätts för luft, värme eller vatten för att avlägsna saven fortfarande i virket.

Air kryddningen

till luft säsong timmer är det staplade i det fria. Veden får inte packas tätt, men har mer plats för luftcirkulation. Av trä eller plast stapla pinnar byggs vertikalt i stacken i rymden ved, stabilisera den och försäkra luftcirkulation. Utsatta delar av brädorna är förseglade med en sealer eller locket så att de inte torka ut för snabbt. Högen av trä lyfts från marken så att den inte ruttnar på botten. Hela högen är top-täckt att hålla bort fukt eller särskilt heta solen som kan hämma krydda.

Kiln kryddningen

Kiln kryddningen görs genom att tvinga luftflöde över virket med hjälp av värme, fläktar och fläktar. Hur mycket värme hur länge beror på faktorer som storlek och typ av virke, hur stor hög med virke som lagrat och vilken typ av uppvärmning som används systemet. De två typer av torkning är kompartmentmodeller smaksättning och progressiv ugnen krydda. Den första innebär en sluten behållare för trä. Värmen kan kontrolleras och tillämpas på virket innan den önskade minskningen av fukthalten har inträffat. En progressiv ugnen tar virket i form av värme kammare på vagnar. Under denna passage, är värmen justeras, skapa olika stämningar för att skapa torkningsbetingelser.

Vatten Kryddor

Vatten kryddningen görs genom länkning en hög med just-avverkat timmer under vattnet under en period av veckor tills det mesta av sav tvättar ur det. Det måste vara fullständigt under vatten. När den tas upp ur vattnet är det som anges, torkas av noggrant och vänster i fritt cirkulerande luft för att torka. Det slås varje dag under torkningen. Timber kryddat detta sätt trålvarpet och sprickor mindre ofta än luft-eller kiln-kryddat timmer men kan spröd.

Tips

Avgöra trä är kryddad är den knepiga delen av processen. En tumregel är att den är klar när den har förlorat en femtedel av sin vikt, om virket ska användas för snickeriarbeten. Det borde ha förlorat en tredjedel av sin vikt om den skall användas för att bygga. Ett annat sätt att se på det vill säga att väl lagrat virke bör ha ett vattenhalt på under 20 procent.

Annan artikel

 • program för att hjälpa låginkomstfamiljer reparera sina hem
 • installera trägolv i ett badrum
 • hur injekteringsbruk en backsplash
 • hur täta golv & dusch vägg injekteringsbruk
 • hur man installerar nya kakel badrum vägg
 • däck trim idéer
 • diy duschdörren installation
 • saker tillverkade av återvunnet material
 • hur man använder en sträckare
 • hur långt isär ska skruvar vara på däck styrelser?
 •