dekorativa räcke idéer för trappor

dekorativa räcke idéer för trappor

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-06

Om din trappa ledstång ser smutsiga och tråkig, kanske du vill göra mer än att köra en svamp över den. Att göra om ledstänger kan ge din trappa ledstång en explosion av liv. Använd ledstången som en accent bit. Titta runt på andra accenter i rummet eller i närheten områden för inspiration.

Använda negativa Space

För att framhäva en ledstång, lämna utsmyckad design av andra trappa element. Du kan använda så få ståndare (stöd poler) som möjligt för att skapa en "naken" ram utseende, som fungerar bra på en spiraltrappa med tunna, breda steg också. En metall ledstång över en glasruta i stället för ståndare skapar en liknande effekt men med en modern kant. För den ultimata användningen av negativa rymden, men kan ledstänger helt enkelt slutade att skapa ett flytande trappa. Trappor monteras på väggen eller på en traditionell "låda" fall.

Färg och mönster

För en snabb makeover utan att helt göra om din trappa, kan du alltid få ut en hink med färg för ledstången. En svart räcke längs med svart krona och bas gjutning kan skapa en dramatisk effekt i ett rum, hall eller foajén med högt i tak och ljusa, neutrala färger på väggarna. Liksom den svarta, andra kontrasterande färger på en ledstång kan göra samma färg inredning accenter pop. För att fylla mer utrymme med färg kan ståndare målas djärvt med en tam nyans för ledstången.För en look som går utöver färg, klippa vägg dekaler att passa i ledstången kan lägga iögonfallande detalj för en trappa. Rullning vinstockar eller blommotiv, fåglar eller långa, kurviga grafiska mönster lämpar sig alla till den slimmade, klättring formen av en ledstång.

Au Natural

Om du undrar vilken typ av ledstång går med dina trägolv, expansiva rum och väggar i träpanel, rustik eller naturlig finish virke räcken kan fungera bra i ditt hem. Naturlig finish varierar stilen på ledstången-och därmed, trappa-beroende på finish. En mörk körsbär ser mer formella, speciellt med en högblank finish. Ekar och andra ytbehandlingar mellantoner kan leta "hemtrevligt" eller land påverkas. Mycket ljust trä, som bambu, kan se modernt eller traditionellt, beroende på den omgivande inredning.Du kan blanda trä med andra material, som metall, eller använder ved för hela strukturen. Ytskikt kan ojämnt tillämpas under en rustikt utseende, som du också kan få genom att slipa träet och lämnar träet oavslutade. Se upp för splittring, se till att veden är tillräckligt jämn för att förhindra detta.

Annan artikel

 • måla färger som matchar en spansk tegeltak
 • hur man hänga väggisolering
 • hur man mäter material för gardiner
 • hur du ändrar skiva på en Makita hand kvarn
 • att bota och tätning med betong sealer
 • wet bar komponenter
 • hur man utarbeta en altandörr
 • Hur man använder en jam såg
 • hur man konstruerar en bricka dusch
 • hur man ändrar bladen på en bosch sticksåg
 •