hur man täcker bänkskivor med keramiska plattor

hur man täcker bänkskivor med keramiska plattor

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-17

Kakel fungerar bäst när installerat över en ren bas av ny plywood, men den kan tillämpas på nästan alla plan, jämn yta, inklusive befintliga laminat bänkskivor. Speciallim görs för uppgiften och dessa finns på de flesta hårdvaru-och byggvaruhus. Beredning tar några extra steg, men slutresultatet kommer att se ut en ny bricka installation

Du behöver:. .
Lim speciellt framtagen för laminat
1/8-tums V-tandspackel.
Glasfiberförstärkning papper.
Flat-blad spackelspade.
Tunn som murbruk.
1/4-tums kvadratiska tandspackel.
Bull näsa plattor.
Plastdistanserna.
Keramiska plattor.
Gummiklubba.
Float.
Injekteringsbruk.
Fuktig svamp.


1.
Sprid limmet frikostigt direkt på laminatet bänkskivan. Rake limmet med en V-tandspackel för att skapa åsar. Mönstret spelar ingen roll så mycket som det faktum att åsarna finns i alla lim. Glöm inte att inkludera bänkskivan kanterna.
2.
Lägg ett blad av glasfiber förstärka papper på vått lim. Tryck ut eventuella luftbubblor med en spackel så att de slutliga ytan är slät och jämn.
3.
Applicera ett lager av tunn som murbruk, precis tillräckligt för att knappt täcka pappret. Limmet nedan kan fortfarande vara fuktiga under denna process. Detta lager av murbruk liknar tillämpar primer före målning en vägg, det hjälper prep ytan för nästa skikt.
4.
Låt murbruket torka och applicera ytterligare ett lager av tunn som murbruk, denna gång vara mer liberal. Rake den tunna set med en fyrkantig tandspackel på samma sätt som du gjorde med lim. Endast omfatta tillräckligt motverka yta som du kan bricka i ca 30 minuter. Om murbruket börjar härda innan kakel sätts på plats, kunde plattor lossnar eller går sönder senare.
5.
Smör på baksidan av en bit av Bullnose bricka för att ge det till anläggningen styrka. Bullnose är den böjda kakel som tillämpas på bänkskivan kanter. Tryck Bullnose kakel på plats. Sätt plast distanser mellan Bullnose plattor som du upprepa processen längs kanten.
6.
Lägg ut ett fält av kakelplattor i resten av bänkskivan som du har murade. Plats plastdistanserna i alla lederna att säkerställa korrekta avstånd mellan plattor. Tryck plattorna lätt med en gummiklubba för att ställa in den ordentligt i mortel.
7.
Ta bort plastdistanserna när alla brickor är inställda på plats. Låt murbruket torka helt innan injektering, vanligtvis 24 till 48 timmar
8
Blanda upp ett parti av injekteringsbruk och tryck in den i fogarna med en flottör hållas på ungefär 45. . -graders vinkel mot kakel och svepande diagonalt över plattorna. Efter överskottet injekteringsbruket torkar att ett töcken på kakel ytor, torka dem rena med en fuktig svamp. Du kan behöva svamp dem flera gånger för att ta bort alla diset.

Annan artikel

 • gör din egen gråvatten torruppställd 55-liters trumma
 • hur man skär en dusch surround
 • takfläkt frågor
 • Hur installerar jag ac kanal reglar till aska blockera väggar?
 • hur gör jag bifoga en veranda för en tvättstuga?
 • hur man buld en keramiska plattor dusch
 • problemen med att gräva ut en krypgrund och göra en källare
 • vad som behövs för en smart hus?
 • Hur truckar arbete?
 • punktsvetsning fakta
 •