det bästa sättet att värma ditt hem med solenergi

det bästa sättet att värma ditt hem med solenergi

Upplagd av:admin uppdateras: 2010-01-12

Värma sitt hus med solenergi är inte bara bra för miljön, men plånboken också. Spara in på värmekostnaderna med en passiv sol hem design-det bästa sättet att fälla, lagra och sprida naturliga solvärme i ditt hem. För att designen ska lyckas måste alla enskilda delar samverkar

Delar av passiv solvärme

En stor del av glas (fönster) behövs där solljus kan komma in. Helst bör kollektorn ansikte nära sann söder och inte skuggas av någon annan byggnader eller träd under dagtid. Den absorberande ytan, eller lagring element, måste vara direkt i vägen för ljuset. Denna yta kan vara en murad vägg, golv, partition eller annan hård, mörk yta bra för att absorbera värme. Under den absorberande ytan är termisk massa som är tillverkad av material, till exempel isolering, att kan behålla värme och förvara den utanför ytskiktet. Fläktar, kanaler och fläktar kan väckas för att distribuera värmen i hela huset, men helt passivt strukturer använder endast ledning, konvektion och strålning. Tak överhäng, låg emissivitet persienner och markiser allt stöd i att kontrollera värmeupptagning under de varmare månaderna på året, tillhandahålla nödvändig skugga.

Home Design tänka

Ett hem med en välisolerad yttre skal som inte läcker kall luft är nyckeln till att maximera solvärme. Isolerande vindar, källare, väggar och golv med isolering av hög kvalitet kommer att bidra till att lagra solenergi i ditt hem. Isolering har fått i form av termisk resistans (R-värde), så desto högre R-värde, desto större isolerande effekt det kommer att ha. Korrekt valt och installerat Windows kommer också att maximera ditt hem solenergi effektivitet. Cirka 10 till 25 procent av ett hem värmeförlust på vintern och värme vinna på sommaren kan genom fönstren. Leta efter fönster med Energy Star-märkningen (en federal initiativ som hjälper konsumenterna att hitta energieffektiva produkter). Den typ av fönster kommer också att påverka luftläckage. Välj båge, markis och fönster hopper över leakier stilar såsom skjut-, dubbel-hängd och single-hängda fönster.

Annan artikel

  • färg färg och energieffektivitet
  • hur man gör ett energieffektivt fönster skugga
  • kan solenergi lagras?
  • det bästa sättet att värma ditt hem med solenergi
  •