jämförelse av energieffektiva lampor

jämförelse av energieffektiva lampor

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-10-31

Antingen på grund av ekonomiska eller miljöhänsyn, har energieffektivitet bli en allt viktigare fråga för många människor. Ett av de enklaste och lättaste steg ett hem ägare kan vidta för att maximera besparingar är att ersätta vanliga glödlampor med en av de nya sorter av energieffektiva glödlampor. Många av dessa alternativ är utformade för att direkt ersättare till traditionella glödlampor, och kräver ingen omkoppling eller alltför teknisk kunskap för att installera. Det är lika enkel som att byta en glödlampa.

kompaktlysrör (CFL)

lågenergilampor är det mest kostnadseffektivt alternativ till glödlampor, med så lite som 30 procent av energin och varaktiga så mycket som 15 gånger längre än vanliga glödlampor. Dessa ljus kan ta några sekunder att nå full ljusstyrka efter inkoppling, och medan de senaste åren deras färg kvalitet har förbättrats avsevärt, glödlampsljus fortfarande visar färger mer exakt. Majoriteten av CFL: s är inte dimbara, och produkter som är utformade för att dämpa kommer generellt kosta extra och är större än en traditionell glödlampa, vilket gör dem oförmögna att passa in i vissa typer av belysning.

Halogenlampor

Dessa lampor är glödande teknik som har fått ny utformning för ökad energieffektivitet. Med en vikt på cirka 70 procent av energikostnaden för att producera samma mängd ljus som en traditionell glödlampa, de är en medelväg mellan de traditionella glödlampor och CFL. Halogenlampor inte lika länge som en lågenergilampa eller spara så mycket energi, men de har utmärkt färgkvalitet, är fullt dimbar, och till skillnad från kompaktlysrör de kommer att nå full ljusstyrka direkt.

Lysdioder (LED)

LED-belysning är den lovande nya killen på blocket, och börjar visa en större potential för energieffektivisering än även lysrör för närvarande tillhandahåller. Tyvärr är det också den dyraste lampan typ, med en enda hög kvalitet LED ersättning kostar allt från $ 40 till $ 100. På grund av det nya i tekniken ljuskvalitet och ljusstyrka för dessa lyktor kan variera vilt mellan tillverkare, och även de bästa alternativen kan inte riktigt ikapp glödlampa, medan några av de värsta alternativen är sämre än det mycket billigare kompaktlysrör.

mest miljövänliga

LED-lampor använder minst mängd energi, och senast dramatiskt längre än något annat alternativ. Den långa liv minskar mängden avfall som går till deponier, och till skillnad från kompaktlysrör dessa lökar inte innehåller kvicksilver, som har varit ett stort problem med fluorescerande teknik.

mest kostnadseffektiva

När det gäller rent ekonomiska besparingar, kompaktlysrör är fällt vinnaren. Även lysdioder kan spara mer energi, deras dramatiskt större prislappen i kombination med bristen på kvalitet gör det svårt att shoppa runt för att hitta de bästa alternativen, och beroende på användning kan det ta många år för lampan att betala för sig i energibesparingar .

Annan artikel

 • hur man ska gå passiv solenergi på en redan existerande hus
 • färg färg och energieffektivitet
 • värme minskar sängkläder
 • hur ta bort gammal färg med värme
 • hur du ställer in hem solenergi
 • kan jag använda någon form av värmesystem med sol?
 • vilken färg glödlampor avger mest värme?
 • fönster som täcker idéer för att spara värme
 • hand om lågenergilampor
 • Tips för energisparande glödlampor
 •