Fördelarna med lågenergilampor

Fördelarna med lågenergilampor

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-03

Going green är ännu mer attraktivt när det sätter pengar tillbaka i fickan. En miljöanpassad produktutveckling som hjälper dig att göra just det är energisnåla glödlampor. Dessa lampor, även känd som lågenergilampor (CFL), erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella glödlampor. Den amerikanska regeringen Energy Star-programmet uppskattar att energi används för belysning utgör cirka 20% av den genomsnittliga hem totala elräkningen. Byta till lågenergilampor kan minska den del av din faktura med 75%.

Lågenergilampor räcker längre

Ständigt byter ut glödlampor runt huset är en tidskrävande och kostsam uppgift. Lågenergilampor upp till 10 gånger längre än glödlampor, minska dina resor till butiken och dina resor upp din steg pall. Detta är en viktig faktor vid tidpunkten för köpet, eftersom lågenergilampa kostar flera gånger mer än en traditionell glödlampa. Men du kommer köpa och ersätta 10 glödlampor innan du behöver byta en av CFL lökar, så du sparar pengar i det långa loppet. Till exempel, om den genomsnittliga kostnaden för en glödlampa är $ 0,75 till $ 1, och de genomsnittliga kostnaderna CFL runt $ 5, skulle din totala kostnad för glödlampor vara 7,50 $-$ 10,00 över livet på CFL glödlampa. Därför kan du spara upp till 50% på lökar enbart genom att byta till lågenergilampor.

Minskade energikostnader

lågenergilampor använder mycket mindre energi och kan spara husägare en betydande mängd över tiden på sina elräkningar. Enligt amerikanska energidepartementet, en 25-watts lysrörslampa ger samma mängd ljus som en 100-watts glödlampa. Den energisparande CFL glödlampa kostar bara $ 6 per år att driva. Som jämförelse kommer de traditionella glödlampan kostar en jättestor $ 25 dollar om året att driva. När du multiplicerar att kostnadsskillnaden med antalet lampor i ett typiskt hem de besparingar lägga upp snabbt.

Mindre värme Produktion Under varma månaderna

lågenergilampor producerar mycket mindre värme än glödlampor, samtidigt som det producerar mer ljus per watt. Värmen produktionen av en vanlig glödlampa lägger till huset temperatur, så under de varma månaderna, använder kylsystemet i ditt hem mer energi. Som en fråga av komfort, i ett utrymme där hög belysning behövs, till exempel ett kök är värmen från vanliga glödlampor en ovälkommen konsekvens.

Annan artikel

 • Fördelarna med lågenergilampor
 • hur man hittar ett tak fixtur för badrum värme
 • hur man använder energisparande fönster behandlingar
 • kan jag använda någon form av värmesystem med sol?
 • hand om lågenergilampor
 • halogenlampor och energieffektivitet
 • Hur man väljer en solenergi för nya hem byggande
 • hur man gör ett energieffektivt fönster skugga
 • fönster som täcker idéer för att spara värme
 • färg färg och energieffektivitet
 •