diy uppvärmning: passiv solenergi

diy uppvärmning: passiv solenergi

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-03

Passiva solvärmesystem utnyttjar solens värme för att värma ett hus, och omvänt, att hålla den svalare under varma vädret. Du kan bygga ett hem att maximera nyttan av passiv solvärme, eller göra det mesta av din nuvarande bostad design för att utnyttja passiv solvärme kapacitet. Passiv solvärme är miljövänlig, hållbar (så länge solljus finns) och fri (efter eventuella byggkostnader)

Du behöver:.
Window byggmaterial (för nya byggnader eller byggnader som ska omformas).
Termisk-massa material (nya byggnader).
Wall byggmaterial (nya byggnader).
Gardiner.
Passiv-solfångare.


1.
Bygga ett nytt hem eller en byggnad så att fönstren vetter mot söder eller bygga ett gammalt hem för att få som vetter mot söder fönster, vilket rekommenderas av Environmental Protection Agency (EPA) och Arizona Solar Center. Mot söder fönster utnyttja solljuset och omvandla det till värme när den tränger in i glaset.
2.
Bygga ett nytt hem, byggnad eller en tillbyggnad med några termiskt massa material och som rekommenderas av EPA. Termisk massa material tät byggnadsmaterial, såsom sten och betong, som absorberar värme från solen, sedan sakta släppa det. De håller också värmen under sommaren, så att det inte diffus i hela huset så snabbt och blir för varmt inne.
3.
Bygg ett hem för att minimera mot norr vägg höjder och maximera den mängd solljus som träffar söder vetter mot fönster och väggar under vintern. Enligt Arizona Solar Center, lämnar en hel del värme en byggnad genom skuggad mot norr väggar. Därför rekommenderar Center bygga ett nytt hem så att taket sluttar mot en kortare mot norr väggen. Byggare kan också vinkel taket för att skugga i söderläge fönster från heta overhead solen men ge mer vinklad vintersol att träffa fönster och värma upp bostaden under den kalla årstiden.
4.
Öppet gardiner i fönstren som vetter mot solen under dagen på vintern för att låta solljus till fönstren för att värma upp huset. Stäng gardiner som inte mot solen, speciellt på kvällen, för att hjälpa till att hålla värmen inne i byggnaden, vilket rekommenderas av EPA. Under sommaren, för att stänga gardiner under dagen blocket solljus och hålla huset svalare.
5.
Installera en passiv solfångare, som rekommenderas av EPA. Solen värmer vattnet i en uppsamlingstank av en passiv-solfångare innan det rinner ut i hemmet normala gas eller el varmvattenberedare. På dagar med tillräckligt med solljus för att värma vattnet, kommer den elektriska eller gas varmvattenberedare slås inte på. Den svalare dagar kommer den traditionella varmvattenberedaren använder mindre energi än om vattnet inte hade förvärms av solen.
6.
Installera en termisk damm att värma hemmet under vintern och kyla den under sommaren. Den Arizona Solar Center beskriver en termisk damm som ett lager av vatten inneslutna i UV-skyddande plast med en mörk foder under. Termisk dammar sitter oftast på taket så att de absorberar solljus. Under vintern värms vattnet inuti dem upp och sedan sakta värmer upp hemma under. Under sommaren sker en motsatt process, och vattnet absorberar värme som annars skulle gå in i huset.
7.
Plantera ett lövträd att blockera sommarens sol på södra sidan av hemmet. Trädets löv kommer att falla av för vintern och ge Sun möjlighet att nå huset och värma upp den. Träden gör också en bra vindbarriär att göra hemmet mindre dragigt på vintern.

Annan artikel

 • hur man hänga skär metall ljus för värmeljus
 • hur man använder energisparande fönster behandlingar
 • hur ta bort gammal färg med värme
 • hur du ställer in hem solenergi
 • färg färg och energieffektivitet
 • det bästa sättet att värma ditt hem med solenergi
 • energieffektiva lampor information
 • värme minskar sängkläder
 • kan en energisnål lampa som ansluts till en sluten armatur?
 • halogenlampor och energieffektivitet
 •