energieffektivitet 12v vs 120V infälld belysning

energieffektivitet 12v vs 120V infälld belysning

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-05

Den en gång så enkla uppgiften att lysa upp ett rum är inte längre så enkelt. När man överväger en renovering eller bygg ett nytt hem, finns det en fråga som ofta förvirrar husägaren: lågspänning belysning

Spänning

Spänningen är ett mått på kraften potentialen i ett elektriskt system. I USA, hushåll spänningsområdena 110 till 120 volt, i motsats till andra delar av världen där hushållens spänning kan vara så hög som 240V. I allmänhet kommer infälld belysning antingen använda standard "line" spänning eller klassificeras som "låg" spänning (typiskt 12V). Lågspänning belysning har flera fördelar, varav en kan vara ökade energibesparingar om de används rätt.

Watt

effekt är den för elektrisk effekt. När man diskuterar alla möjliga energibesparingar, är wattal det viktiga. En 100-watts glödlampa som körs på 120 volt förbrukar exakt lika mycket ström som en 100-watts glödlampa som körs på 12 volt. Kommer dock att 12-volts lampa sannolikt ge mer ljus. Det är där de energibesparingar i lågspännings belysning finns. Lågspänning alternativ gör det möjligt att ersätta linjen spänning ljus med låg spänning bakgrund av lägre watt och ändå uppnå acceptabel ljusnivåer.

Transformers

lågenergilampor kräver en transformator mellan lampan och line-spänningskälla. Du kan inte ansluta en lågspänning glödlampa i en infälld standard fixtur. Om du vill konvertera befintliga lampor till låg spänning, måste du installera en ny fixtur som är konstruerad för låg spänning, samt en transformator om armaturen inte har en inbyggd

Besparingar

Valet mellan lågspänning belysning och spänningen kan vara komplicerade, och mycket av valet hänger på att kunna avgöra om en acceptabel mängd ljus kan uppnås med hjälp av de lägre watt alternativ. Av den anledningen är det bäst att konsultera en arkitektonisk ljusdesigner innan de bestämmer sig för att en potentiellt kostsam belysningsplan. Annars kan du avsluta med antingen inga verkliga energibesparingar, eller inte tillräckligt med ljus i rummet.

Alternativ

infällda armaturer finns i en mängd olika former, storlekar och färger och använder ett brett spektrum av glödlampor, inklusive reflektorlampor, traditionella glödlampor och lampor PAR. Många populära lågspänning fixturer är utformade för att använda den diminutiva MR16 glödlampa (vilket tillåter en mycket liten tak bländare). Nyligen har tillverkare börjat erbjuda line-spänning och låg spänning LED ersättare den som använder betydligt mindre energi än glödlampor de är avsedda att ersätta, men detta är en funktion av den nya LED-tekniken och inte spänningen i glödlampor.

Annan artikel

 • Hur man väljer en solenergi för nya hem byggande
 • hur man gör värmebesparande nyanser
 • hur man installerar energieffektiva infälld takbelysning
 • Vilka är gränserna för solenergi?
 • göra en glasbehållare med sand, stenar & värmeljus
 • kan jag använda någon form av värmesystem med sol?
 • jämförelse av energieffektiva lampor
 • diy uppvärmning: passiv solenergi
 • kan solenergi lagras?
 • Tips för energisparande glödlampor
 •