information om golvvärme

information om golvvärme

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-05

Golvvärme används i stor utsträckning i norra Europa och ökar i popularitet i resten av Europa och USA. Med golvvärme, är värmen sändaren golvet själv. Rummet värms upp från golvet och uppåt. Golvvärmesystem finns i både vattenbaserade och elektriska värmesystem

Du behöver:. .
Menyfliksområdet
Måttband.
Sax.
Metal charm.
Split hoppa ringar.
Nål-tång.
1/4-inch- tjock plywood.
Saw.
Akrylfärger.
Penslar.
Klar akrylfärg tätningsmedel.
Maskinskruvar.
Brickor.

vattenbaserade och Electric-Based Golvvärme

Vatten i vattenbaserade golvvärme värms till en lägre temperatur än konventionella centralvärme (normalt 50 ° C i stället än 60 ° C plus). Detta gör det mer lämpligt för användning tillsammans med ånggeneratorer effektivitet kondenserande, värmepumpar och solfångare vatten. Temperaturen i värmeledning, som rinner genom golv, kontrolleras genom att blanda de befintliga vatten i röret med varmt vatten från pannan. Electric baserad golvvärme använder en elektrisk värmekabel i stället för ett rör. Med alla golvvärmesystem, de områden som ska värmas hålls åtskilda i olika zoner, vanligen en zon per rum, och temperaturen i varje zon styrs självständigt.

Flooring Techniques

I nybyggnation med solida våningar, uppvärmning rör i golvvärme system är inbäddad direkt i golvet. När ett golvvärmesystem installeras i en befintlig byggnad med golv, är värmeledning normalt som på ytan av det befintliga golvet och sedan täckas av en ny trä-eller laminatgolv. Detta lyfter golvet nivå som också innebär att lister och dörrar behöver också lyftas.

Fördelar

Vattenburen golvvärme system påstås vara billigare än centralvärmesystem med radiatorer eftersom det vatten som används värms till en lägre temperatur. Det är också hävdas att golvvärme uppnår en högre nivå av komfort än konventionella värmesystem eftersom medan vägghängda radiatorer värmer upp luften i deras omedelbara närhet, vilket orsakar områden av intensiv värme men också kallare områden, värmer golvvärme jämnt i rummet med hjälp av hela golvyta.

Nackdelar

Den största nackdelen med golvvärme är den långsamma responstiden särskilt när värmeledning eller kabel är inbäddat i ett massivt golv. Ett trägolv kommer att ta 30 minuter till en timme att värma upp och betonggolv kommer att ta flera timmar. Golvvärme begränsar också de positioner där skåp och möbler kan placeras eftersom direkt uppvärmning kan skada möbler och orsaka trä "svettas".

Isolering

För golvvärme vara ekonomiskt lönsamt och miljömässigt sund, måste korrekt installation vara används. Tillräcklig isolering håller värmen i rummet. Också, på grund av den lägre temperaturen golvvärme, kan användare finner att utan ordentlig isolering golvvärme är otillräcklig som enda värmekälla. Golv, väggar och tak skall vara i huvudsak isolerade för att uppnå ett optimalt system.

Annan artikel

 • hur man installerar värmesköld bakom en vedspis
 • hur man ska gå passiv solenergi på en redan existerande hus
 • hur man utformar ett hem för att spara energi
 • hand om lågenergilampor
 • fönster som täcker idéer för att spara värme
 • Hur man väljer en solenergi för nya hem byggande
 • jämförelse av energieffektiva lampor
 • Vilka är gränserna för solenergi?
 • kan solenergi lagras?
 • hur man använder energisparande fönster behandlingar
 •