typer av energieffektiva fönster

typer av energieffektiva fönster

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-06

Enligt US Department of Energy, fönster förlorar värme på utsidan under eldningssäsongen och få värme från utsidan under kalla delen av året. Denna överföring av värmeenergi påverkar ett hem värme och kyla kostnader. Villaägare kan köpa olika typer av energieffektiva fönster för att hantera dessa energikostnader.val av enkla-glas, dubbelfönster eller treglasfönster beror på mängden av sol önskad energi vinna och den acceptabla nivån av värmeförluster. Externt fönster markiser och interna behandlingar fönster hjälpa husägare att hantera den mängd solenergi vinst och värmeförluster.

Single-glas

Single-glasfönster bestå av klart glas eller tonat glas. Denna typ av energieffektiva fönster innehåller bara ett enda lager av glas. Utan en färgton, medger en-glas fönster mest mängd värme att överföra till hem inredning. Den här egenskapen för ett clear enda glaserade fönster är perfekt för hem som behöver få det maximala beloppet för solenergi inne under kalla månaderna.

dubbelglasade

Tvåglasfönster består av två skikt. Flera typer av tvåglasfönster är tillgängliga för husägare, däribland klart, tonat, hög tonade prestanda och hög solvärme låg-E glas, måttlig solvärme låg-E glas och låg sol-gain låg-E glas.mellan dess två lager, har en dubbelglasade fönster en ficka av luft eller gas som fungerar som isolering. Low-E teknik i tvåglasfönster minskar mängden värme som förloras genom fönstren men maximerar mängden solvärme. Om en husägare vill designa ett hem med passiv solenergi design, hög solvärme låg-E glasfönster fungerar bäst.

Triple-glas

Tre gånger-glasfönster innehåller tre lager. Mellan de yttersta lagret och mitt lager och mellan mitten lagret och det innersta lagret finns en gas som skyddar värme från att försvinna. Det mellersta lagret består av antingen glas eller plast film. Om en husägare bor i ett mycket kallt klimat, håller denna typ av fönster värmeförlusten till ett minimum, men minskar mängden solenergitransmission. Hög solvärme tvåglasfönster avkastning faktiskt det högsta beloppet av solenergitransmission, perfekt för uppvärmning av bostäder under vintern.

U-Factor

US Department of Energy har fastställt prestationskraven för energieffektiva fönster med en Energy Star. Dessa normer grundas på U-faktor och solenergitransmission koefficient. Konsumenterna bör leta efter en U-faktor betyg, eller hur mycket värme som överförs och hur väl ett fönster ger isolering för hemmet. (Se referens 3)DOE konstaterar ett betyg ska vara mellan 0. 25 och 1,25. Konsumenterna söker sina betyg baserat på vilken av dessa fyra områden de lever i-norra, norra och centrala, södra centrala och södra platser. U-faktor och solenergitransmission koefficient betyg varierar beroende på region. (Se referens 2)

solenergitransmission

solenergitransmission koefficienten är ett annat betyg används för Energy Star-fönster, den berättar hur mycket solenergi överförs genom fönster och hur mycket de fönster blockerar värmen från solen. Energy Star-betyg för solenergitransmission koefficienten är också olika i varje av de fyra regionerna, vanligtvis faller mellan 0. 25 till 0,80. Eftersom koefficienten är en bråkdel får betyget falla någonstans mellan 0 och 1.

Annan artikel

 • Fördelarna med lågenergilampor
 • det bästa sättet att värma ditt hem med solenergi
 • hur du tar bort kände golvet golvvärmemattan
 • på nätet kontra off-grid solenergi
 • hur man ska gå passiv solenergi på en redan existerande hus
 • information om lågenergilampor
 • energieffektiva lampor information
 • kan solenergi lagras?
 • hur man installerar keramiska plattor över kork golvvärmemattan
 • göra en glasbehållare med sand, stenar & värmeljus
 •