vad är CFL i lågenergilampor?

vad är CFL i lågenergilampor?

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-06

CFL är en förkortning för kompaktlysrör ljus-det ljus som alstras av kompakta lysrörslampor. CFL lökar är gjorda av glas, en keramik och metall bas, fosfor pulver och en liten mängd kvicksilver, enligt Muskegon County Health Department. Kompakta lysrörslampor är betydligt mer energieffektiva än glödlampor

Fördelar

. kompakta lysrörslampor spara cirka 30 USD under sin livstid jämfört med glödlampor, enligt EnergyStar webbplats. Kompakta lysrörslampor betala för sig efter sex månader. Kompakta lysrörslampor använder en tredjedel av energin i normala glödlampor, enligt Förenta staternas Department of Energy. Kompakta lysrörslampor skapa 70 procent mindre värme än vanliga glödlampor.

Överväganden

kompakta lysrörslampor sista cirka 10 gånger längre än glödlampor, enligt EnergyStar. Kompakta lysrörslampor har två års garanti garanti. Om du köper en glödlampa för en plats utomhus, leta efter en kompakt fluorescerande lampa som är märkt för användning i kallt väder.

Funktion

kompakta lysrörslampor är som mest effektiva när den placeras i en fixtur som är kvar på i mer än 15 minuter åt gången, enligt EnergyStar. Kompakta lysrörslampor använda de flesta av sin el när de är påslagna. Turning en kompakt fluorescerande på och av ofta kommer att minska dess effektivitet. Av denna anledning kan du inte lägga en kompakt fluorescerande lampa i badrummet.

Betydelse

Under de livet av en enda kompakt fluorescerande lampa, 450 pounds av växthusgaser kommer att hindras från att komma in i atmosfären jämfört med den genomsnittliga glödlampan, enligt EnergyStar.

Varning

kompakta lysrörslampor innehåller ca 500 milligram kvicksilver, enligt Vermont Institutionen för hälsa och miljöskydd. Det är ungefär en femtedel mängden kvicksilver som finns i en klocka batteri. Om en kompakt lampa lysrör går sönder ska du ventilera rummet där det bröt, skyffla upp glaset med plasthandskar, lagra materialet i en plastbehållare och kontakt med lokala centrum för att plocka upp kvicksilver och glas.

Fun Fakta

Om alla amerikanska hem ersättas en glödlampa med en kompakt fluorescerande lampa, skulle nog energi sparas för ljus mer än 300 hem i ett år, enligt EnergyStar. Detta motsvarar 700 miljoner dollar i årliga energibesparingar och skulle förhindra 9 billion pounds av växthusgaser från släpps ut varje år. Det motsvarar de årliga koldioxidutsläpp på 800. 000 bilar.

Annan artikel

 • hur man hänga skär metall ljus för värmeljus
 • göra en glasbehållare med sand, stenar & värmeljus
 • vad är CFL i lågenergilampor?
 • hur man installerar värmesköld bakom en vedspis
 • hur du ställer in hem solenergi
 • energieffektivitet 12v vs 120V infälld belysning
 • färg färg och energieffektivitet
 • hur man installerar energieffektiva infälld takbelysning
 • hur du lägger värme till ett familjerum
 • fönster som täcker idéer för att spara värme
 •