alternativ till lågenergilampor

alternativ till lågenergilampor

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-03-25

Under 2007 utfärdade regeringen den energioberoende och Security Act. Den säger att år 2014 måste alla glödlampor använder 30 procent mindre energi. Glödlampor kommer att vara helt fasas ut. Vissa butiker har redan börjat att avbryta genomförandet glödlampor. Den omedelbara reaktionen var att byta till lysrör, men denna form av belysning har sina egna problem. Loppet för att hitta den perfekta ljuset fortsätter ännu.

En titt på lysrör

lysrör, lågenergilampor eller (kompakta lysrör) använder mindre energi än glödlampor. För att spara energi, till en kampanj genomföra lysrör har pågått. Men många konsumenter ogillar obekväma blått sken ut av dessa lökar. Det finns också några hälsorisker i samband med utbredd CFL användning. En liten mängd kvicksilver används i varje lysrör. Detta innebär att allvarliga återvinning och bortskaffande program behövs. Lågenergilampor avger även små mängder av UVA-och UVB-strålar som solen. Detta är kontraindicerat för patienter med ljuskänsliga sjukdomar som lupus erythematosus. Shields är tillgängliga som en särskild ordning typ post, men är dyra. Den fluorescerande ljus är inte lösningen för varje situation.

Halogenlampor

Halogenbelysning skapar en varm, naturligt ljus, i likhet med glödlampa. Lökarna har anpassats för att passa i standard lamphållare. Ett problem med halogenbelysning är värmen lökarna skapa-nog faktiskt, att belysningen kan orsaka allvarliga brännskador, eller ens starta bränder. Halogenlampor avger också UV-strålar. Filter kan köpas för att blockera dessa strålar. Halogenlampor längre än glödlampor, men lysrör fortfarande vinna på detta område. En annan vägspärr är att energibesparingar för halogenlampor är på 20 procent och 2014 energi mandat kräver en 30 procent minskning. Nyare versioner kallade LED-halogenlampor lösa några av frågorna. Dessa lökar bort värmen fråga från halogen, och radera transformatorer behövas för vissa LED-lampor.

LED Lampor

LED (lysdioder), använder 80 procent mindre energi än glödlampor, och sista 10 gånger längre. Ljuset ur nyare LED har ändrats för att efterlikna dagsljus, och har en bättre effekt än de äldre glödlampor. De producerar inte en sann vitt ljus, de är i stället en blandning av rött, blått och gult balkar kombineras för att producera en lämplig ljus. I vissa system finns det andra komponenter såsom transformatorer behövs för LED-belysning. Denna form av belysning skapar inte några miljömässiga förfogande frågor. För närvarande är OLED (organic light-emitting dioder) att utvecklas. Denna teknik bör förenkla processen, vilket gör det lika lätt att genomföra som glödlampor och lysrör har. OLED kan införlivas i tunna föremål som glas eller lampskärmar, vilket gör möjligheterna oändliga. Dessa kommer att bli ännu dyrare än traditionella lysdioder, så de är inte de omedelbara svaret för bred användning.

Annan artikel

 • Hur man monterar plast rum gjutning
 • vad lacken går med grå?
 • italienska köket färger & dekorera
 • hur man gör ett skrivbord med serietidning täcker
 • japansk stil utvändigt virke slutare alternativ
 • solstråle värmande filt instruktioner
 • hur bleka och lysa ett timmerhus
 • vad är reaktiv servis?
 • art deco sovrum färger
 • litet familjerum Inredningstips
 •