kök idéer & golv

kök idéer & golv

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-23

En köksgolvet tjänar många syften: det är funktionellt, men det kan också knyta utseende och stil i ditt kök tillsammans. Oavsett om du gillar rustikt utseende eller föredrar en strömlinjeformad modern look, finns det många alternativ kök golv.

Vinyl och linoleum

Vinyl eller linoleumgolv är billigt, lätt att underhålla och relativt lätt för gör-det-självare att installera. Denna typ av golv säljs i ark eller plattor och limmas fast på underlaget. Många sorter av vinyl plattor kommer med egen pinne stöd, vilket eliminerar behovet av extra lim. Linoleum och vinyl kan monteras över andra golv, eller direkt i underlaget. Det finns ett brett utbud av kvalitet och hållbarhet, vissa nyare versionerna har 30-till 40-år eller livstids garanti. Även om stora framsteg har gjorts i kvalitet, är denna typ av golv inte lika hållbart eller långvarig som trä eller tegel. Det är lättare skadade och fläckar kan vara svåra att få bort. Specialty rengöringsmedel och vax kan hålla golvet ser glansig.

Trä och Laminat

Trä och laminat kan lägga till en varm, naturlig look till ett kök. Man måste vara försiktig under installationen, och i pågående användning, för att hålla fukt borta från en trä-eller laminatgolv så mycket som möjligt. Stående vätskor kan skada både och. Laminat är mindre tålig än trä eftersom det helt enkelt lager av trävaror, ett foto av trä och ett laminat material trycks ihop med hjälp av lim. Även om både laminat och trä sväller när de utsätts för fukt, återvinner trä i allmänhet medan limmet i laminat kan lösas upp och orsaka både kosmetisk och strukturella problem. Installationen är lite svårare än linoleum. De flesta moderna trä-och laminatgolv produkter monteras med spontade teknik. De kan limmas, flyta utan att vara ansluten eller spikas till underlaget. En hugga såg eller andra skärande verktyg behövs för att såga brädor i rätt längd. Om ditt kök är extremt kantiga, kan instalationl vara knepigt, men ändå genomförbart för den genomsnittliga gör-det-självare.

Kakel

Sida vid sida är extremt tåligt och vattenavvisande, vilket gör det ett bra val för ett kök. Den finns i många färger och material. Populära typer av plattor porslin keramik-och granit. Den typ och färg på kakel kan lägga rustik värme eller samtida elegans till ditt kök. Kakel-installationen har fler steg och kräver fler verktyg för att installera, men processen är inte utomordentligt svårt. Rengöring denna typ av golv sker med en fuktig mopp, och kanske lite desinficerande rengöringsmedel. Kakel är inte lätt skadas av fukt, men bruket kan bli missfärgade om den inte ordentligt slutna. Kakel kan spricka, och det kan vara svårt att ersätta en eller två skadade plattor. Men denna typ av skador oftast bara uppstår när något släpps på den.

Annan artikel

  • kök idéer & golv
  • billiga kök idéer
  • primitiva kök bänkskiva idéer
  • unika kök presenter
  • idéer för kök fönsterbrädor
  • idéer för egna designer kök
  • sked & gaffel idéer kök
  • köksbänk backsplash kakel idéer
  •