arkitektoniska och trädgårdsarkitektur programvara

arkitektoniska och trädgårdsarkitektur programvara

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-23

Det finns nästan tusen arkitektur och landskap program som finns idag, allt från avancerade 3D-CAD (Computer-Assisted Design) program som kostar tiotusentals dollar för att enkelt hem och trädgård program planering för under $ 100. Några av dessa mycket billigt program är användbara för inledande planering av en husägare som planerar att vända arbetet över till en professionell arkitekt eller liggande designer. Program som kostar något mer kan användas för planering och utan också kan omvandla ut projekt-klar dokumentation.

High-End Architectural Design Software

en bit av design mjukvara som finns i nästan varje arkitektkontor i landet är någon form av AutoCAD, som gjorts av Autodesk i en svindlande mängd nivåer och typer. Med dagens mått är det inte särskilt användarvänlig, och AutoCAD 2010, den nuvarande versionen, är fortfarande inte riktigt en fullt utvecklad 3D-program, även om 3D funktioner som finns. AutoCAD Light, tillräcklig för en en-person arkitektoniska praktiken kostar mindre än $ 1. 000 (alla priser anges i denna artikel är från och med våren 2010).

Frank Gehry, det radikalt nyskapande California arkitekt, använder sin företagets egen version av Catia-CADAM V4, en super-3D-program som kostar mer än $ 15. 000 per användare, plus omfattande avgifter utbildning och tillhörande kostnader, och som sträcker sig datorn processen från inledande design hela vägen genom bearbetning och tillverkning.

billigare 3D arkitektoniska programvara

Rhino 4,0 kostar ungefär 1/20th av Catia-CADAM och ger en hel del av samma 3D-funktionalitet. Sketch-Up är en unik dator-design program som också kostar väl under $ 1. 000 (och en version med omkring 90% av funktionaliteten är gratis), och låter en oerfaren användare att börja designa i tre dimensioner i några minuter. Användarna har tillgång till en enorm och ständigt växande användargenererat bibliotek av texturer, material och designelement, inklusive landskapselement. I denna mening är Sketch-Up också ett 3D-landskap design-programmet. Medan Sketch-Up inte genererar bygghandlingar, vilka dessa andra program gör, är det lätt att exportera en Sketch-Up design till en konventionell arkitekturprogram och generera bygghandlingar därifrån.

Billigt eller gratis Architectural Design program

Popular, low-end arkitektur program tillåter en husägare att göra preliminära konceptuella design med förhållandevis lite träning. I en nypa skulle en bestämd designer använda de flesta av dessa program för att generera bygghandlingar. Punch! Software har flera program som sträcker sig från runt $ 250 till $ 50 och med varierande grad av 3D-funktionalitet, de flesta är tillgängliga för Mac eller PC. MacDraft, som kostar runt 300 dollar, började som en mycket låg-end Apple design programmet (och är fortfarande för Mac endast) men är nu på många sätt lika användbar som AutoCAD och mycket lättare att lära sig, det kommer direkt ut i DXF-eller DWG-filer används i AutoCAD. Home Plan Pro kostar mindre än $ 50 och ger en användare utan dator design erfarenhet att generera hus planer, men det är bara tillgängligt för PC. HGTV och Better Homes and Gardens både sälja flera versioner av billig programvara för hem och /eller landskap design.

Högre prisklasserna Landskap Design Program

Även mer avancerade landskap design program kostar mycket mindre än deras arkitektur motsvarigheter. Struktur Studios erbjuder en mycket detaljerad 3D Landscape Design program för en $ 1. 700 per år medlemsavgift och en pool designprogram för bara mindre än $ 1,000 per år. Realtime Landscaping erbjuder ett funktionsrikt program för ca $ 250 som genererar och utgångar 2D och 3D och gör att användaren kan "gå runt" hennes design i realtid, en särskilt värdefull funktion för nyare användare som kan ha problem visuellt hur en viss konstruktion "känns" när du faktiskt i den. Billigare versioner finns

billigt eller gratis Landskap Design Program

Better Homes and Gardens Landskap och däck Designer 8,0 kostar så lite som $ 50 och är en bra grundläggande program som är lätt att lära sig. Endast för PC. Garden Planner 2. 4 är ännu mer grundläggande, men har ett lättanvänt dra-och-släpp-format för under $ 20, även för PC. Sketch-Up också kan användas för landskapsplanering, är helt 3D, gratis och tillgänglig för PC och Mac.

Annan artikel

  • hur man effektivt använda drakar i trädgårdar och du00C3 hem u00A9 cor
  • trädgård flagga tutorial
  • kök vinterträdgård idéer
  • hur man gör flytande trädgård steg tabell mittpunkten
  • Washington State hem & trädgård visar
  • hur man kan inreda trädgård badkar
  • arkitektoniska och trädgårdsarkitektur programvara
  • hur man utformar helande trädgårdar för trädgårds terapi
  •