hur man installerar en trevägs fläktomkopplare

hur man installerar en trevägs fläktomkopplare

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-12-13

Hålla reda på vilket tråd gör vad är den svåraste delen av kabeltillbehör en krets som kontrolleras av två kontakter. Namnet, "tre-vägs switch" kommer från det faktum att de växlar har tre kraftplintarna snarare än de två som finns i enpoliga strömbrytare. Ledningsdragning en tre-vägs krets sker på samma sätt som alla andra krets och är densamma för fläktar och belysning

Du behöver:.
Sticksåg eller brukskniv
. Bänd bar.
Borra med skruv lite.
Träskruvar.
Brace bar.
4 av 4-tums kopplingsdosa.
2 kopplingsboxar.
2 Tre-vägs växlar.
Elektriker fisk band.
2-tråd NM kabel, 12 -. Eller 14-gauge
3-ledare NM kabel, 12 -. Eller 14-gauge
Eltejp.
Elektriska kontakter.
Hammer.
Efterbehandling naglar.
Gips patch kit.


1.
Stäng av el på brytaren rutan.
2.
Leta uttaget på krets som har bara en uppsättning kablar anslutna till den. Detta är slutet på sikt kärlet och kommer att fungera som strömförsörjning. Ta ut detta uttag ur sin ask genom att ta bort skruvarna som håller den på plats och lämnar trådarna bifogas.
3.
Skär ut hål för switchar och fläkt. Fläkten hålet måste vara stor nog att rymma minst en 4-genom-4-tums kopplingsdosa.
4.
Ta bort golvlister mellan strömförsörjningen och den första switchen (som vi skall kalla Switch 1 i detta projekt). Kablarna kommer att köra längs klyftan mellan gipsskivor och golvet.
5.
Skär ledningar tillgång hål. Nedanför nätaggregatet kärlet och Switch 1, skär tillgång hål inte högre än Baseboard. Ovanför Switch 1 och den andra knappen (som vi kallar Switch 2), där i vägg och tak möts, skuren 1-av-2 tums hål för att mata kablar över taket.
6.

Fäst hårdvara. Häng ett stag bar mellan två takbjälkar hjälp av träskruv. Fäst kopplingsdosan till denna bar. Fäst de två kopplingsboxar till drywall.
7.
Run 2-tråd NM-kabeln från switch 1 till elnätet genom att släppa kabel ner bakom muren och ut genom hålet tillgång . Dra kabeln längs botten av drywall för tillgången hålet under kärlet. Dra kabeln genom tillgång hålet och upp till kärlet.
8.
Mata fiskarna bandet genom tillgång hål ovan Switch 1 och foder den över taket tills den når kopplingsdosa . Fäst 3-tråd NM-kabeln till slutet av bandet och dra bandet bakåt mot dig. Koppla bort tejpen och kabel och släpp kabel ner till switchen rutan. Upprepa processen för Switch 2.
9.
Anslut Switch 1 till elnätet. Anslut den svarta kabeln från 2-tråd NM-kabeln till den mörka terminalen märkt "COM" på switchen. Anslut den svarta kabeln från 3-ledare kabeln till en av terminalerna mässing skruven. Anslut den röda ledningen till den andra mässing terminalen. Använd elektriska kontakter ansluter vita trådar tillsammans. Anslut de två gröna trådar till en kort bit grön tråd med en elektrisk kontakt. Anslut den korta gröna ledningen till den gröna jord.
10.
Gör anslutningarna vid Switch 2. Anslut den svarta kabeln från fläkten till COM-uttaget. Anslut den vita och röda sladdarna till de övriga terminaler och ansluta marken till den gröna skruvplinten. Koda den vita ledningen genom att linda den med eltejp för att indikera den är varm.
11.
Anslut fläkten. Gå med i röda kablar, med kontakt. Bli den vita kabeln från switch 1 till den vita ledningen på fläkten. Anslut den svarta kabeln från strömbrytaren 1 den vita kabeln från Switch 2, omkodningen den vita ledningen enligt ovan. Anslut den svarta kabeln från Switch 2 till fläktens svart tråd. Anslut alla jordledningar.
12.
Tillbaka socklar och patch tillgång hålen med en gipsvägg reparationssats.

Annan artikel

 • diy romantiska sovrum
 • vit plantskola idéer
 • instruktioner om hur man hänga en halsduk Valance
 • hur man kan inreda ett hem i ett hav tema
 • sheetrock hängande verktyg
 • Underbed lagring idéer
 • hur man hänga kristallkronor
 • hur man kan inreda ett badrum garderob
 • budget belysning idéer
 • hur man utformar en virtuell badrum
 •