Amish oavslutade möbler idéer

Amish oavslutade möbler idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-29

Termen "Amish" inte avse en viss stil av möbler, utan snarare att möbler som Amish hantverkare. Varje Amish workshop använder träbearbetning metoder i arv från generation till generation, så varje möbel har egenskaper som är unika för den affären. Med högsta kvalitet lövträd och hand-efterbehandlingsmetoder producerar möbler som kan bli arvegods. De flesta Amish affärer kommer att avslutas möbler på beställning, men du kan även köpa delar oavslutade och tillfredsställelsen att slutföra din egen familj släktklenod.

Clear finish

Visa upp den naturliga färg och struktur av fina lövträd, såsom hickory, lönn, ek, valnöt och körsbär, med tydliga polyuretan. Satin, halvglättat eller högblank lack kommer att skydda träet från att skadas utan att förändra dess utseende.

Bets

En hand gned oljefläck förbättrar korn och färg i träet, samtidigt som en mjuk, naturlig effekt. Den ger inte skydd mot skador på ytan, men det gör det möjligt att enkelt reparationer med sandpapper och en klick ny fläcken. Andra typer av färg ger olika grader av färg och skydd, beroende på sin bas (olja eller vatten) och formulering. Du kan välja mellan fläckar som fördjupa och förbättra den naturliga säd till dem som minimerar den och jämna ut färgen på trä. TÄckfÄrger kan ge olika grader av glans, från satin att blanka.

Paint

Om du inte misstycker fullständigt täcker kärnan och färgen på träet, erbjuder måla nästan obegränsade möjligheter att matcha färgscheman eller passa en unik möbel till en eklektisk inredning. Till exempel, med en teknik som kallas färg tvätt, du kan lagra två färger och blanda dem med en torr borste för att skapa ett mjukt, texturerat skugga.

Special Effects

Vissa processer kan ge en oavslutad möbel utseende användning och ålder. "Antiquing" använder sandpapper och bets för att skapa naturliga slitage och något ojämn färg på en pjäs som har varit i familjen i år. "Stressande" är en mer radikal teknik som faktiskt innebär att skada ytan av virket något --- vållar små gropar och hack --- att skapa effekten av höga ålder. Lager av finish får tillämpas och torkas bort från kanterna och lådfronter föreslå slitage.

Andra tekniker ger färgen möjligheterna till en målad yta, samtidigt som en del av skönheten i träet syns igenom. "Fönster" innebär att tillämpa en genomskinlig färg till ytan och gnugga bort överskottet. "Betning" är en liknande process, med en ljus fläck --- vanligtvis vitt --- och torka av den för att exponera färg på trä.

Annan artikel

 • tonåriga sovrumsmöbler placering idéer
 • hur man möblera en liten lägenhet för billig
 • hur man färga sammet på möbler
 • Amish oavslutade möbler idéer
 • hur man bygger kuben möbler
 • hur man blandar mönster återgång möbler med moderna stilar
 • Så lägger matsalsmöbler
 • hur man målar i kolonialstil ofärdiga möbler
 • hur refinish sovrum formica möbler
 • hur man målar möbler konst
 •