tonåriga sovrumsmöbler placering idéer

tonåriga sovrumsmöbler placering idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-21

tonåren är en tid av utforskande, som att utveckla barnen prova nya personas och lära sig att tänka kritiskt om sin miljö. Frekvent rum ommöblering är vanligt, liksom tonåringar experimentera med färg och stil. Om din tonåring är ivrig att renovera sitt sovrum, överväga att använda möbler placering som ett utlopp för sin kreativa uttryck.

Identifiera zoner

När de övergången från barndom till vuxen ålder, många tonåringar utveckla ett behov av ökad integritet. De kanske föredrar att utföra uppgifter som trimning, studera, besöka vänner och spela tv-spel i sitt eget sovrum. Sitt ner med din tonåring och utveckla en förteckning över de uppgifter som hon vill åstadkomma i rummet.

Använd färg, mattor och andra inredningsdetaljer att skapa individuella zoner för varje uppgift. Placera lämplig möbler i respektive zon. Till exempel, ett toalettbord med belysta spegel och stol eller pall passar in i en grooming zon, medan en väl upplysta skrivbord och bekväm kontorsstol bidra till att skapa en studie zon.

Skapa Space

En chef klagomål bland tonåringar är att deras sovrum är för små. Skapa mer utrymme genom att använda nivåer. Betrakta Lofting sängen på en kraftig ram ovanför studie zon, eller bygga en dator skrivbord i garderoben. Billig kit för garderoben organisation, sovloft och andra rymd-skapa objekt är tillgängliga i de flesta järnaffärer. Om du är någorlunda kompetent med elektriska verktyg, kan du ha möjlighet att designa och bygga ett specialanpassat system för en bråkdel av priset för en kommersiell kit.

Överväg Lagring

Tonåringar har en tendens att samla "saker" från biljett stubbar till sportutrustning. Byt tunga möbler med objekt som har inbyggd förvaring. En ottoman kan fungera som en fotpall eller en stol och kan öppna för att hålla brädspel eller böcker. En armé stammen kan ersätta ett soffbord i besöksrummet zonen, och håller papper eller andra minnessaker.

Move Away från väggarna

Traditionell visdom sägs att tunga möbler såsom köksskåp och sängar ska placeras mot väggar , som påstås maximera golvyta. Använd i stället stora möbler för att definiera de zoner med tillägg av visuellt intresse till rummet. Överväga att ändra utrymmet helt och hållet genom att placera en eller flera möbler i en vinkel, kanske över ett hörn.

Lägga ut Design

De flesta sovrum möbler är tung, och dra den över rummet kan hindra både dig och din tonåring. Istället drar rummet på rutat papper i skala en tum till en fot. Mäta varje möbeln och dra den på ett separat rutat papper i samma skala. Klipp ut möbler representationer och lägg dem på rummet ritningen. Tänk på att inte blockera dörröppningar eller fönster, och lämna minst 18 inches fritt utrymme runt varje bit.

Trust Your Teen

Som vuxen, du behåller sista vetorätt över rummet design, men motstå frestelsen att använda din makt för ofta. Experimenterande är normalt och friskt under tonåren, och om en viss layout visar opraktisk, kommer din tonåring snart lista ut. Låt henne styra projektet, som erbjuder stöd och rådgivning snarare än kommandon. Redecorating en tonåring sovrum är aldrig lätt, men lite tålamod och förtroende räcker långt.

Annan artikel

  • hur man möblera en liten lägenhet för billig
  • hur layouten sovrumsmöbler
  • hur man målar i kolonialstil ofärdiga möbler
  • tonåriga sovrumsmöbler placering idéer
  • Så lägger matsalsmöbler
  •