hur franska måla möbler

hur franska måla möbler

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-02

Förvandla din vanliga trämöbler med fransk loppis-stil "antikviteter" med lite färg och vanlig avslutande tekniker. Enligt Better Homes and Gardens tidningen är franska inredning präglas av elegans blandat med rustika detaljer och nödlidande ytbehandlingar. Typisk fransk land färger innefatta mjuka nyanser av blått, gult och vitt. Fransk stil målade möbler tillför värme och charm till modern inredning. Det är lätt att göra, billiga och ett perfekt sätt att återvinna gamla möbler.

Du behöver:
Drop trasa
. Målartejp.
Grovt sandpapper.
Naturliga borst penslar.
Primer.
Oljebaserad eller latexfärg. (2 nyanser: 1 något mörkare, 1 ljusare)
Stålull.
Tonade möbler vax (tillval).
. Rags

Instruktioner


1
välja en pjäs av trämöbler att måla -. Antingen från ditt eget hem eller från en second hand-butik . Det behöver inte vara antik, men formen av möblerna är viktigt. Allt med snidade detaljer och böjda linjer kommer att se mer övertygande som franska antika möbler. .
2
Ta bort hårdvara-rattar och drar-Om du planerar att ersätta dem. Om inte, täck dem med målartejp. Om du målar en stol eller annan bit av stoppade möbler, ta bort klädseln eller täck den med tidningar eller plast.
3.
Täck din arbetsplats med en målares duk eller gammal lakan. Ta bort den ursprungliga lack från dina möbler med grovt sandpapper. Din beredda möbler bör ytan grov-struktur.
4.
Applicera ett lager grundfärg med en naturlig borste. Kontrollera att du använder trä primer, inte metall primer.
5.
Applicera ett skikt av mörkare nyans av färg. Låt det torka i enlighet med färgtillverkarens rekommendationer. Denna kappa är din grundfärg. Det kommer att till största delen i den yttre pälsen, men variationen mellan två nyanser kommer att hjälpa till att skapa ytstruktur.
6.
Applicera ett skikt av ljusare nyans av färg (täckhår) . Låt det torka ordentligt. Detta kommer att vara dina möbler primära färg.
7.
Gnugga bort små delar av den yttre pälsen med hjälp av en bit stålull. Gör detta över hela möbler att avslöja bitar av baslack.
8.
Bort mer färg med en bit grovt sandpapper, slipa hela vägen till skogen. Gör detta endast i fläckar där färgen naturligtvis skulle bära bort-hörn, kanter och runt hårdvara. Detta kommer att ge möblerna en skrikande, antika utseende.
9.
Steg tillbaks och ta en titt på möblerna. Om du har tagit bort för mycket färg, tillsätt lite tillbaka in
10.
Gnid möbler hela med en tunn beläggning av tonade möbler vax, med en ren trasa. Detta steg är valfritt. Vaxet kommer att bidra till att skydda möbler och tillfogar ytterligare en patina. Tonat möbelvax finns i trä nyanser och färger. Följ vax tillverkarens anvisningar för torkning och polering.

Tips och varningar


 • Som med alla måleri projekt, se till att din arbetsplats har tillräcklig ventilation.
 • Annan artikel

 • hur decoupage möbler
 • hur man blandar mönster återgång möbler med moderna stilar
 • hur man målar möbler konst
 • hur reparera krisdrabbade möbler
 • Lägga till en målad shabby yta till möbler
 • hur refinish sovrum formica möbler
 • hur refinish möbler Martha Stewart
 • hur man blandar modern stil och tidiga amerikanska möbler
 • hur antika sovrum formica möbler
 • målade barnmöbler idéer
 •