hur man utformar ett vardagsrum med öppen spis

hur man utformar ett vardagsrum med öppen spis

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-28

En öppen spis tillför ett element av värme och gammaldags charm till ett hus. En mängd olika mönster och stilar av eldstäder finns tillgängliga, inklusive ved, gas och konstgjorda. Beroende på dess plats i ditt hem, skapar den öppna spisen en annan konstruktion estetiska, ett sovrum spis ger hemtrevnad till rummet, till exempel, medan ett vardagsrum öppen spis förmedlar raffinerad elegans. Naturligtvis kommer det hela ner till personlig smak. Tänk på ditt vardagsrum som en tom duk som du designa rum med en eldstad.

Du behöver:
Måttband
. Penna och papper.


1.
Gör den öppna spisen i fokus för vardagsrummet. Design i rummet så att spisen är i centrum för uppmärksamheten, oavsett dess placering i rummet och oavsett om det behöver omformas, dekorerad eller byggas från grunden.
2.
Bestäm vilken typ av eldstad att installera, om du inte ännu har en. Installationen och byggprocessen varierar kraftigt beroende på vilken typ av eldstad. Vedeldning eldstäder kostar mest och tar mest arbete att installera. Vedeldning eldstäder kräver också regelbundet underhåll. Andra alternativ är elektrisk eller gas spisar, som kostar mindre och ger enklare underhåll, men saknar charmen hos en sann vedeldade spis. Vardagsrummet form och storlek kan begränsa dig från att välja vissa typer öppen spis, samråda med en professionell spis installatör om du behöver hjälp att välja
3
Välj spis material. . . Välj bland en mängd olika material, bland annat tegel, sten eller skiffer. Accent material skulle kunna omfatta ett trä Mantel för en vedeldad spis, eller sten, tegel, marmor eller skiffer för en gas brinnande spis. Mixa och matcha material om du vill. Välj material baserade på ditt hem inredning och vilket material som fungerar bäst i ditt hem.
4.
Rita design inspiration från den öppna spisen för resten av vardagsrummet. När du bestämmer den öppna spisen stil och läge i rummet, design resten av rummet runt eldstaden. Till exempel vara rustika designelement som orange, brunt och gult lack och inredning accenter i den allmänna vardagsrummet dekor för att komplettera en rustik tegelsten öppen spis. För en formell vardagsrum, elegant figurer och bilder familj på spisen manteln är lämpliga, med rena och skarpa färger gillar off-vita, grå och beige. Införliva din personliga design smak till tillbehör för att markera den övergripande designen motivet.
5.
Placera ut möbler i rummet. Rätt möbler placering ger rummet harmoni och fastställer den öppna spisen som centrum, trots alla stora möbler. Börja med att placera den största möbel första, sannolikt soffan i vardagsrummet. Ställ in soffan upp till ansiktet i fokus i rummet: den öppna spisen. Om flera stora möbler finns i rummet, distribuera dem jämnt för att garantera balans. Använd möbler till accent den arkitektoniska utformningen av rummet, som en rund sectional för ett burspråk. Nästa, placera de återstående bitar av möbler i förhållande till soffan för att upprätthålla funktion och komfort i rummet. Följ genom att placera BIACCENT inredning, såsom en läshörna stol. Inte överbefolka rummet eller störa trafikmönster med möbler placering. Viktigast, låt din personlighet lysa igenom i rummets utformning.

Tips och varningar


 • inte att installera en eldstad själv om du vet att du kommer att göra det korrekt. Det är säkrast att anlita en professionell.
 • Annan artikel

 • golv idéer för källare
 • hur man drapera en halsduk Valance
 • idéer för ett fiberoptiskt centrum
 • DIY: fönster Mantel kornisch
 • flicka & pojke delade sovrum idéer
 • Hur man monterar en dvd stativ
 • tonåringar sovrum färger
 • fönster behandling för välvda fönster
 • hur man installerar inomhus fönsterluckor
 • hur man utformar ett rum med ränder
 •