typer av hem golv

typer av hem golv

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-26

Hem golv bidrar till ett hem stil och humör. Rätt dimensionerad, hem golv kompletterar ett hem design, vilket ger en känsla av utrymme, komfort och storslagenhet. Bortom dekorativa, villaägare behöver också fundera över hur rummen ska användas för att bäst matcha design med egenskaper särskilt golv.

Hardwood

Trägolv är en klassiker hem golv. Trägolv införliva den naturliga skönheten av trä med hemmets inredning. Men eftersom det är ett naturligt ämne, det är mer mottagliga för värme och luftfuktighet. Dess porösa natur innebär att vätskor kan skada trägolv, och dessutom de repar lättare än andra typer av golv och kräver regelbundet underhåll, såsom slipning eller lackering. Eftersom trägolv finns i plankor, om en del av golvet är skadad, är det relativt lätt att reparera en liten bit av golvet. Trägolv kommer antingen som fabriksmonterade färdiga eller jobb plats klar, vilket betyder att installatörer sand och avsluta golvet efter det är installerat. Medan den senare kan vara mer arbete, gör det husägare att fundera på hur golven ser ut i det nya rummet innan fläcken och finish.

Laminat

Laminat är konstgjorda golv ursprungligen gjord för att likna trä. Men laminat nu finns i en mängd utföranden utöver trä för att ge utseendet av sten eller marmor. Villaägare har lättare att installera denna typ av golv, eftersom det oftast kommer som ett stycke, och som den nordamerikanska Laminatgolv Association konstaterar "Mer än två tredjedelar av nuvarande laminatgolv är glueless. "Laminatgolv kan sitta ovanpå befintligt golv, inklusive golvvärme, så det är lättare att ändra senare. Laminat hanterar vätskor bra och inte fläcken lätt. Den konstgjorda materialet inte blekna i solljus såsom massivt trä och den rymmer upp till hög trafik, det är starkt, reptålig och lätt att rengöra. Eftersom det är allt en pjäs, är reparation svårare (även laminatgolv finns också i fyrkanter eller plankor). Laminatgolv kostar mindre än lövträd, för villaägare på en budget, kan detta ge en möjlighet att få ett önskat utseende utan kostnader.

Kakel

kakel golv innebär ett stort yta med stil och närvaro. Det är resistenta mot vatten, vilket gör klinkergolv utmärkt för kök och badrum. De många stilar och färger av kakel golv ge husägaren en rad alternativ för att matcha varje mönster system. Som HGTV anteckningar, kommer keramiska golv plattor i fyra typer: Glaserade, stenbrott kakel, porslin och terrakotta. Varje typ av kakel har olika densitet och underhållsbehov, som husägare bör överväga att bäst matcha rummets behov. Eftersom varje bricka är gjord separat och har sin egen distinkta mönster, matchande brickor kan vara frustrerande för vissa villaägare. Beroende på vilken typ av kakel, kan ytan vara hala när de är våta. Plattor kan spricka, även om husägaren bara behöver byta en platta i stället för en stor del av golvet. Av denna anledning många villaägare lagra extra plattor för reparationer.

Annan artikel

 • enkla sätt att dekorera ditt rum flickor
 • idéer för att utforma en tegelsten spis vägg trä
 • diy stuga dekorera
 • dekorera med sport tapet
 • hur du återvinner kompakta lysrör
 • hur man kan inreda runt ett biljardbord
 • hur man kan inreda ett hörn vägg
 • diy: renovera golv kök vinyl
 • hur man installerar glasmålningar
 • hur du syr stav till stav gardiner
 •