Fakta om gummiband

Fakta om gummiband

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-15

Ett gummiband, ibland också känt som ett bindemedel, gummiband, lakej band, laggar band, lacka band eller gumband, är en kort längd av gummi i form av en loop. Användningsområdena för dessa praktiska elastisk innehavare är oändliga. De U. K 's Royal Mail Service beslutat att ändra färgen på sina gummiband till rött under 2004 i ett försök att skära ner på förlorade band. Som av 2006 fanns 342 miljoner av dessa röda gummiband som används varje år.

Gummiträd

gummiträdet växte först i Amazonas regnskog. Christopher Columbus upptäckte först ursprungsbefolkningen med sav från träd för att göra gummi bollar. Det ämne som vi skördar från gummiträdet är latex. Trädet tappas, utsätta latex i luften vilket gör att det hårdna och bli seg. Gummiträd överlever bara i tropiska klimat. Idag har de flesta latex tappas från gummiträd kommer från odlingar i Sydostasien.

hur dess Made

Det finns en rad steg i gummiband göra. Ingredienserna i gummi blandas med svavel, vilket inleder vulkaniseringsprocessen. Vulkanisering är en upphettning för att stabilisera och stärka gummi så det inte blir sprött vid låga temperaturer. Gummit värms till 500 grader sedan rullade ut som pajdegen till ark. Bladen är gjorda i provrör, rören är skurna mycket tunna att producera gummiband

Stephen Perry Bobstein

Stephen Perry Bobstein är uppfinnaren av gummiband. . Ursprungligen han avsåg att hålla papper tillsammans. Han kom från en gummitillverkning företag som heter Messers. Perry Co i Australien. Bobstein fick sitt patent strax efter sin uppfinning den 17 mars 1845. Dessa tidiga gummibanden gjordes av mjukgummi. Idag tre fjärdedelar av den producerade gummi är ett syntetiskt tillverkad av råolja.

Intressanta användningsområden

Wind ett gummiband runt en läckande slang. De är vattentäta och en temporär fix när såret med tillräckligt tryck. Sätt två gummiband runt din bil visir. Nu har du en plats att halka papper eller CD-skivor för lagring. Säker plastfolie runt rätter. Förläng en byxa knapp genom att linda ett gummiband genom knapphålet och säkra ändarna runt din knapp. Vind gummisnoddar runt glas och burkar för lätt att greppa.

Största Band Ball

Joel JAMA har hemvist i Lauderhill, Florida, och konstruktören av världens största gummiband boll. Det var erkänd av Guinness World Records 2008, efter att han hade tillbringat sex år omslag gummiband för att skapa den gigantiska bollen. Den sitter nu i en Ripley's Believe It or Not! lager som väntar på att ställas ut. Bollen väger mer än 9. 000 pounds och ligger på 6 meter 7 inches.

Annan artikel

 • historien om heminredning
 • vuxen sovrum idéer
 • hur att Refinish formica bänkskivor
 • produkter för att skapa en väldoftande olja diffusor
 • Kalifornien kök idéer
 • fönster behandlingar för sidoljus på ytterdörren
 • ekonomisk kök remodeling
 • vad är en gås duntäcke?
 • enkla sätt att dekorera ditt hem
 • dekorera västra loft
 •