hur man matchar färgerna i mitt vardagsrum

hur man matchar färgerna i mitt vardagsrum

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-01

Plocka ut nya färger för ditt vardagsrum kan verka som en rolig upplevelse, men det kan också hamna tidsödande och frustrerande. Du kanske redan har huvudfärgerna plockat ut, men kan inte bestämma om uttal eller komplementfärger. Kanske, liksom många, du har ingen aning om var man ska börja. Köpa ett färghjul hjälper att få igång det nya projektet och spara värdefull tid och pengar när man gör den här stora jobb

Du behöver:. .
Färgbläddringshjul
Färgrutor.
Paint.


1.
Se färgerna bredvid varandra på färghjulet att fastställa kompletterande färger. Använd fotografier för att inspirera dig om du inte kan bestämma vilken färg att använda i ditt vardagsrum. Ta färg idéer från både foton och färghjul för att skapa en ny och unik design av dina egna.
2.
Välj ett tema eller känsla du försöker fånga i vardagsrummet. Plocka ut färger som speglar känslor du vill förmedla för att fånga stämningen i rummet. Blått är en lugnande färg som bidrar till att skapa ett vardagsrum som verkar avslappnad eller lugn. Den gröna färgen band till en naturlig känsla och liknar blått i den meningen att det kan skapa lugn. Välj kontrasterande färger som går bra med de viktigaste färg. Bruna eller tan gå bra med naturliga färger, och bidra till att ge rummet en övergripande rustik känsla.
3.
Undvik att använda färger som är för ljusa, eller använda dem med måtta. Gult är en glad färg, men kan vara något smärtsamt att se i höga doser. Rött och rosa är också vackra färger, men kan vara överväldigande för att se i stora mängder. Dessa färger är bättre lämpade för tillbehör eller tyg.
4.
Välj tre färger på sin höjd för att skapa en färg mönster för ditt vardagsrum. Integrera så många dekorativa färger för accenter som du önskar, dock. Accentfärger inkluderar vägg dekor, lampor, växter och andra tillbehör i ditt rum. Välj de tre färgrutor ut på en järnaffär och placera dem där de kommer att gå i ditt vardagsrum. Stick färg på väggarna på väggen med en bit tejp, lägga golv färg på golvet och placera tyget färg mot soffan.
5.
Titta på varje färg med flera källor av belysning. Öppna gardiner och visa färger med naturligt solljus, placera en dunkel lampa mot dem, och sedan använda en ljus glödlampa. Visa färger med olika ljuskällor hjälper dig att bestämma vilka färger som är bättre lämpade ensam och med varandra.

Annan artikel

 • hur man lägger fanér sten
 • lista över vad du behöver för första lägenhet
 • hur man använder trä balkar för heminredning
 • travertin kakel backsplash idéer för bakom kaminen
 • hur man kan inreda ett gammalt sovrum värld stil
 • användningsområden för gamla brädor kork anslagstavlor
 • idéer för att måla ett kök med stol räls
 • hur man gör en ny blomma figurklippning
 • hur du tar bort olja från färg
 • hur man installerar glasmålningar
 •