hur du tar bort färg från golvlister & Trim

hur du tar bort färg från golvlister & Trim

Upplagd av:admin uppdateras: 2010-01-12

Strippa färg från målade socklar, trim och andra trävaror är nödvändig innan du kan återställa trä med bets eller lack. Det finns flera sätt att strippa färg, men inget enkelt sätt. Slipning bort det eller använda en värmepistol är optioner, men ingen är så komplett som kemisk färgborttagning. Med rätt försiktighetsåtgärder (inkl. en respirator), kan kemisk färgborttagning få trä tillbaka till sitt ursprungliga utseende bar med minimal repor och urgröpningar

Du behöver:.
Plast presenning
. Målartejp.
Andningsskydd med glasögon.
Tung gummihandskar.
Kemisk färgborttagningsmedel (gel).
Pensel.
Plast spackelspade.
Thinner.
Nylon skrubber pad.


1.
Lägg en plast presenning runt botten i träslöjd med målartejp, tätning från golvet där den möter träslöjd. Sätt tejp på väggen runt alla områden där det trim och vägg, så väggen är täckt, men trim är utsatt.
2.
Sätt på dig respirator och gummihandskar. Öppna färgborttagningsmedel och borsta på Baseboard, med början i ena änden av rummet. Arbete i sektioner, borsta på från toppen av Baseboard hela vägen till botten, och över ca 2 meter i längd.
3.
Låt strippa i varje avsnitt sitta på färgen och börja mjuka upp den. De nödvändiga väntetiden kommer att variera kraftigt beroende på vilken typ av stripper och vilken typ av färg. Generellt sett är färgen redo att skrapa bort när det är bara början till SAG bort trävirket, och du kan enkelt exponera trärent genom att skrapa fram din spackelspade.
4.
Skrapa
måla av så fort det är mjukats upp tillräckligt för att komma bort, arbeta uppifrån och ned och över. Skrapa genom att trycka vidare med din plast spackel, knackar bort den gamla färgen i vätska globs att till fullo avslöja skogen. Om färgen inte lossnar lätt, ge strippa lite mer tid att arbeta.
5.
Strip hela längd Baseboard. Gå tillbaka över den med en nylon skrubbning pad indränkt i thinner för att få bort eventuellt kvarvarande strippa och måla.

Tips och varningar


  • Gammal färg som innehåller bly kräver särskilda förfaranden för återsändande. Om du anser att trimma kan ha varit målade före 1978, ta några prov chips till dig lokala hälso-avdelning för testning.
  • Annan artikel

  • hur du tar bort färg och fläckar från köksluckor
  • den bästa färgen för köksskåp
  • hur du tar bort färg från golvlister & Trim
  •