hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg

hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg

Upplagd av:admin uppdateras: 2010-01-12

Stol skenor passande namnet-they're installerats för att förhindra väggen från bumped när matgästerna driva sina stolar tillbaka från bordet. Numera är de ofta installeras i matsalarna som dekorativa accenter, och de ger möjlighet att plocka några roliga kombinationer lacken. Medan den traditionella och säkra råd är att måla väggen under stolen räcket en mörkare version av den övre väggen färg har du flera andra alternativ för färg system

Du behöver:.
Digitalkamera
. Färgrutor.
Måla färg testare.


1.
Välj färger du älskar, snarare än trendiga färger, eller färger som såg bra ut i någon annans hem. Inse att du redan vet vilka färger respons hos er. Lita på din instinkt, titta runt ditt hem och notera vilka färger och kombinationer som du redan har valt.
2.
Ta en digital färgfoto i matsalen i naturligt ljus. Inte bara tillåter detta att du mentalt stå tillbaka och se hur rummet ser ut, kan du ladda upp bilden till ett gratis färg visualizer verktyg som låter dig digitalt för att manipulera bilden och "prova på" färgkombinationer.
3.
Välj en djupare färg som matchar en annan faktor i matsalen, såsom löpare, klädsel eller kasta matta. Detta hjälper dra i rummet tillsammans, särskilt om du väljer mer levande färger.
4.
Välj färger som flödet från ett rum till ett annat. Undvik kontrasterande kraftigt färger, som exempelvis bleka svala blå i ett kök, och varm djupröd i det angränsande matsal, om inte din Utsmyckning stil är redan färgglada och eklektisk.
5.
Välja olika nyanser av samma färg för en mer klassisk effekt, såsom djup brun under stolen järnväg, och en lättare solbränna ovanför. För en något mer dramatisk och mysig look, måla mörkare färg ovanför stolen järnväg. Detta kan göra matsalen känns mer intim och ofta ger en bättre bakgrund till konstverk.
6.
Använda kompletterande färger för större effekt. Par tranbär röd med mjölkaktig brun eller djupa skogen grön med gammelrosa.
7.
Besök en färghandel och välja ut så många gratis måla färgrutor som du vill. Ta hem dem så du kan se dem i sammanhang och bakgrund i din matsal. Inköp liter eller testare av dina valda färger och prover måla på väggarna innan du gör ett slutgiltigt beslut.
8.
Glöm inte taket genom att låta vanligt vitt. Överväg en lättare version av en av muren färger, en kompletterande färg, eller ens en mycket djup färg. Rosanne Dunkelberger, redaktör för Tallahassee Magazine, föreslår ger samma mängd tankar att plocka ett tak färg som din vägg färg och om taket som en "femte väggen".

Tips och varningar


  • färg färger du väljer ska gå bra med stolen skena. Alla färger går med vitmålade stol räcke, men om det är färgade trä, se till att båda färgerna komplettera den.
  • Många måla butikerna säljer små billiga testare av färg, tillräckligt för en 2-eller 3-fot fyrkant prov på en vägg -. Tar sig tid att testa måla färger innan du köper all färg
  • Annan artikel

  • hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg
  • den bästa färgen för köksskåp
  • hur du tar bort färg från golvlister & Trim
  • hur du tar bort färg och fläckar från köksluckor
  •