hur man väljer rätt draperi stången, färg & typ

hur man väljer rätt draperi stången, färg & typ

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-29

Samtidigt välja gardiner och draperier för ditt hem är en ofta genomtänkta beslut om, är det lätt att glömma att stavarna de kommer att hänga på är också dekorativa föremål och har sin egen inverkan på din heminredning. När du har valt din gardintyg, välja spö är helt enkelt en fråga om några överväganden. Oavsett om du är modern eller traditionell, vill Totalt mörker eller att låta ljus i, hitta en gardinstång är lättare än du tror

Du behöver:.
Vald uppsättning gardiner

<. br> 1.
Tänk vikten av draperier och gardiner du använder i ett rum när man tänker på vad tjocklek draperi spö att använda. Om du planerar att ha tung, svart-out draperier i ett rum, kan du överväga att välja en stav med en större diameter (två eller tre inches). Om du hänger ett lätt material, som spets, kan du ha en liten, halv tum tjock stång. Om du har tungt tyg men vill ha en tunn stång, planera för behovet av ytterligare stöd konsoler att hålla upp din gardin.
2.
Tänk materialet i dina gardiner när man väljer ett material för din draperi stavar. Draperi stavar kan vara gjorda av plast, olika metaller eller trä. Medan de flesta av dessa material är bra för den dagliga användningen av de flesta gardiner och draperier, om du har gardiner i mycket lätta, sköra tyg (som spets, siden eller tyll), kan du överväga en slät metall eller plast stav över en trä stav , som kan delas och splittras över tid i solen kommer igenom ett fönster. Även café stavar är mest mottagliga för solskador, solljuset som reflekteras av ljus tyg, plast nyanser roman eller vita väggar kan skada någon stång över långa tidsperioder.
3.
Välj en färg för din draperi spö som matchar en av två saker: andra objekt i rummet eller gardinen själv. Vanligtvis kommer du vill matcha ditt spö till andra objekt i ditt rum. I köket till exempel, kan en rostfri stång par väl med rostfria vitvaror. Välj en svart stav om möblerna i rummet är svart. Om du har ljus, skjuvning vita gardiner och vill inte över-power dem med en svart stav, välj en vit plast stav som matchar gardinerna själva.
4.
Bestäm om eller inte du vill ha en enkel, en gardin på en stång leta efter rummet eller om du vill göra en skiktning effekt av att kunna välja i en ljus nyans fönster eller tunga täcker. Om du skulle vilja ha två gardiner över dina fönster, välja en stav som gör det möjligt för detta: en kombination spö. En kombination spö är i huvudsak två stavar i ett och kommer att möjliggöra två gardiner för att hängas över samma fönster.
5.
Mät ditt fönster område för att avgöra om du har plats för en vanlig gardinstång med dekorativa slut, eller när du behöver ett café spö, en som passar insidan av fönsterkarmen (vanligen i kök och skrymslen). Ett café spö är oftast ihopkopplad med en kappa täcker, liksom, eftersom gardinen på ett café spö inte kommer att täcka den övre eller sidorna av den faktiska fönster (endast fönstret själv). Om du behöver en stav café gardin, använder samma steg ovan att välja färg och material och överväga en "bubbla skugga" gardin att fördjupa dina fönster.
6.
Titta runt ditt rum och avgöra om din stil är mer traditionell eller mer modern. Traditionella gardinstänger är runda och passa gardinen på stången helt enkelt genom att skjuta på gardinen. Staven är fäst mot väggen och än finns det inga ytterligare tillbehör eller konsoler. En modernt utseende kan inbegripa att fästa gardinen med krokar, inte olikt ett duschdraperi setup. För detta, inte stången inte nödvändigtvis måste vara rund. Moderna stavar kan vara trekantiga och har små hål för att passa krokar att hänga gardiner. Välj ett spö som kommer att komplettera stilen på det omgivande rummet och din personliga smak.

Tips och varningar


 • titta på olika "bilder på solskydd och gardinstänger att se vilka stilar och färger du gillar bäst.
 • Annan artikel

 • hur du tar bort färg från golvlister & Trim
 • hur man målar på färg med körsbär skåp
 • vilken färg att måla en trappa
 • färg idéer för ett hus
 • hur man hittar olympiska måla färger
 • hur man väljer rätt draperi stången, färg & typ
 • hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg
 • hur man målar angränsande rum i olika färger
 • hur man kan inreda ett badrum med choklad färger
 • hur du tar bort färg och fläckar från köksluckor
 •