vilken färg att måla en trappa

vilken färg att måla en trappa

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-02-27

Färgen du väljer att måla din trappa kommer att bero på vad som väntar runt det, använd den kommer att få och din personliga smak. För en trappa direkt från en foajé, dörr färger och stil samt alla möbler bör övervägas. För verktyget trappor som leder till platser som ett garage eller källare, kommer funktionalitet har företräde

Välja färg

Bestäm trappan användning och stämningen du vill skapa. Om trappan är det första folk ser när de går i huset, kommer deras färg skapa en första intrycket. Välj en färg som förmedlar önskad humör.

Undersök vad som är synligt från trappan. Tänk på färger möbler och inventarier och hitta en nyans som harmonierar med dem. Du kan begränsas av färgerna på närliggande väggar om de rör vid trappan. I det fallet anser passande som redan finns eller gå i en annan riktning helt och hållet. Välja en färg alltför nära den i beröring eller intilliggande vägg kan skärande.

Du kanske vill ha en fet leta efter din trappa. Om så är fallet, titta på starka färgkombinationer som kompletterar (röd-grön, orange-blå, lila-gul). Kom alltid ihåg dock att lite färg räcker långt. Färgen på färgen swatch kommer alltid att vara mer intensiv på väggen, om inte annat skäl än det är så mycket mer av det. Medan varmare färger är allmänt lugnande, de är inte alltid: en stark gul kan vara irriterande och en ljusblå kan vara lätt för ögonen. Historisk färger blanda i mer neutrala toner och därmed kommer att vara mer-subtila och mindre galler.

Ta dig tid och testa olika färger, med hjälp av prov burkar din färghandel kan ge. Titta på trappan vid olika tider på dygnet och under olika ljusförhållanden för att se hur de påverkar ditt färgval. Detta ensamt kan spara dig med att måla över en färg som såg bra ut på färgrutan. Kontrollera om ljusnivån är ett problem. Om så är fallet, gå med en ljusare färg för att maximera belysningen du har.

Om trappan leder till eller från en arbetsplats, välj en färg som döljer fläckar och en finish som är lätt att rengöra.

Om du tänker måla steg själva, den horisontella strövområde, använda en varaktig färg och säker grund när du är klar med att installera halksäkert Trappmatta eller liknande produkt för hög glans, hög trafik färg. Dessa verktyg färger erbjuder färre färgval men ger längre livslängd.

Annan artikel

 • hur man kan inreda vardagsrum med färgen grön
 • hur du tar bort färg från golvlister & Trim
 • hur man hittar olympiska måla färger
 • hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg
 • hur man målar angränsande rum i olika färger
 • hur man kan inreda ett badrum med choklad färger
 • den bästa färgen för köksskåp
 • färg idéer för ett hus
 • hur du lägger till färg till toppen på en vägg
 • vilken färg att måla en trappa
 •