färgpalett idéer för vardagsrum

färgpalett idéer för vardagsrum

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-03-04

Välja en färgpalett för vardagsrummet är mer än bara inredning. Färger kan sätta stämningen i ett rum och även påverka din energinivå. Andra överväganden vid valet av färgpalett inkludera ditt Utsmyckning stil och syftet för ditt rum. Eftersom vardagsrummet är där du underhålla gäster större delen av tiden bör färgpalett utstrålar elegans, energi och mest av allt, komfort.

asiatiskt inspirerad

För att skapa en asiatisk-inspirerad rum, börja med klassisk asiatisk färgpalett. Välj rika röda väggar, glänsande svart eller mörkbrun lackerade möbler och gröna accenter i jade eller smaragdgrön. Välj naturligt trä toner för ett trägolv finish eller underskattade naturliga färger för mattor.

Kyl och Avslappnande

Välj ett färgschema som kommer att lugna dig och att du kan slappna av om ditt vardagsrum används för att koppla av och umgås. Skapa en lugn miljö med mjuka greener och blues. Accent greenerna och blues med tan eller khaki färger på golv, och lättare trämöbler. Välj tillbehör i färger som vitt, rött eller gult. Undvika alltför mättar rum med röda eller gula tillbehör eftersom de kan motverka den avkopplande toner av blå och gröna. En eller två färgglada accessoarer kommer att lägga massor av intresse för rummet.

Country Living

Välj färger som gör ditt vardagsrum känns mysigt, inbjudande och bestämt land. Färger som gullris, denim blå, vinröd och off-white är vanliga i landet stil. Använd vinrött för möbler och stora accessoarer för att den röda för att skapa en varm känsla. Gullris är en varm vägg färg som är fyllig och mindre påträngande. Gullris kommer att värma rummet utan att stänga in den och göra att det känns mindre. Välj denim och off-white för skinnfällar, kuddar och tillbehör i kombination med andra färger. Deep mörkt trä färger för att avsluta ett trägolv, och mörkblå eller benvita för mattor.

Klassiska och tidlösa

Välj ett färgschema som inte kommer att vara föråldrade inom några år. Titta på klassiska färgscheman av amerikansk inredning. Betrakta ett rum med dämpad, mjuka naturliga toner och accenter av djärva tegelröda över hela rummet. En enhetlig accentfärg som rött kommer att skapa lager av färg i rummet.

Gör som inte rött? Försök lägga flera nyanser av naturliga och neutrala färger i stället. De neutrala lager kommer att ge ett tomt men varmt duk för dina konstverk, bilder familj och krimskrams. Utsmyckade blå-vit eller blekgul med brun-vita varannan färg kombination kommer att fortsätta vara en stapelvara i amerikansk inredning långt efter det trendigare stilar är föråldrade.

ljus komfort

Ljusa färger är inte bara för hög aktivitet rum, de kan också göra ett rum bekväm, så att du kan koppla av med blandness neutrala nyanser.

Välj färger som krämiga vita med gult, guld och röda detaljer och tillbehör. De rika neutrala toner skapa jordnära och mysig känsla samtidigt som den uppfriskande ljusa färger ger liv åt rummet. Dessa ljusa färger, speciellt gult, kan få lite färg terapi i rummet att åberopa lycka och glädje för dig och dina gäster.

Annan artikel

 • hur man väljer rätt draperi stången, färg & typ
 • hur man kan inreda ett badrum med choklad färger
 • den bästa färgen för köksskåp
 • hur du tar bort färg och fläckar från köksluckor
 • hur man målar angränsande rum i olika färger
 • färg idéer för ett hus
 • färgpalett idéer för vardagsrum
 • hur man kan inreda vardagsrum med färgen grön
 • hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg
 • hur man hittar olympiska måla färger
 •