interiör färg färger för barn rum

interiör färg färger för barn rum

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-10-31

När anses nödvändiga för att skydda andrahandsvärde, helvita hem nu verkar grått och daterad. Djärva färger är i, särskilt i barnens rum. Med alla färger i regnbågen nu lätt tillgängliga vid varje färghandel, välja färger kan verka förvirrande och överväldigande. Några tips och tricks kan skapa en vacker och spännande plats för ett barn i alla åldrar.

Tema

För att skapa en harmonisk plats, välja ett tema för rummet. Teman kan vara enkla, såsom grundfärger, eller lika utarbeta som brygga ett rymdskepp. Temat kommer i slutändan att diktera alla delar av rummet, från möbeldesign till golv. Den fungerar även som en logisk utgångspunkt för att välja färg färger.

Rum Storlek

mörkare färger gör rum verkar mindre, medan ljusa färger visuellt öppna upp ett litet utrymme. Tänk på rummets storlek vid val av toner. Om du föredrar en mörk färg som brun, men utrymmet är litet, överväga att välja en ljusare ton som solbränna eller khaki istället. På samma sätt kan mörka toner hålla en massiv, öppet rum från att visas överväldigande. Använd kontrasterande färger för att definiera områden inom ett större rum.

Befintliga element

Om du inte är redecorating hela rummet, anser de element som du redan har. Vilken stil är sängen? Finns det en massiv nöjescentrum? Just passande färger är inte nödvändigt, men de enskilda elementen bör blandas ihop. Om möbeln är i modern stil, välj djärva färger. För land casual möbler, anser mjuka pasteller. Tunga mörka skogar titta bedövning mot en utstuderad Gamla världens yta.

Focal Points

Välj en eller två kontaktpunkter, som syftar till att dra ögat. En brännpunkt kan vara en omsorgsfullt målad vägg, ett täcke eller en stor spegel. Välj färger som komplement i centrum istället för att konkurrera om uppmärksamheten.

Siktlinjer

Även om det är chic att dekorera olika rum i olika stilar, överväga vad annat kan ses från rummet. Om ditt hem har en öppen planlösning, där flera rum syns när dörren är öppen kan du använda dörröppningar, hallar och andra tillfälliga utrymmen att överbrygga klyftan mellan dekorera stilar.

individuella preferenser

Ett barns rum bör på sikt återspegla den enskilda person som bor där. Är din dotter vilda om prinsessor? Tänk dig en rosa palats, kanske med ett slott väggmålning på ena väggen. Har hon älskar vetenskap och natur? Kanske en medeltida laboratorium, komplett med faux stenmurar och en kemi som skulle vara just den sak.

Låt barnet att gå och handla med dig att välja färger. Som vuxen har du sista vetorätt, men så att barnet kan välja mellan flera alternativ kommer att få honom att känna sig mer bekväma i sitt eget rum.

Annan artikel

 • hur du tar bort färg och fläckar från köksluckor
 • färg idéer för ett hus
 • vilken färg att måla en trappa
 • interiör färg färger för barn rum
 • hur man hittar olympiska måla färger
 • hur man väljer rätt draperi stången, färg & typ
 • hur man målar på färg med körsbär skåp
 • den bästa färgen för köksskåp
 • blomlåda planter färg idéer
 • hur man kan inreda vardagsrum med färgen grön
 •