hur man väljer ett område matta färg för trägolv

hur man väljer ett område matta färg för trägolv

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-01

Det är etablerat faktum: Färg har en djupgående effekt på humör. Dessutom samtidiga färger som är ur synk kan föranleda en känsla av disharmoni, obehag-även missnöje. Det är viktigt i inredning att välja färger som kompletterar varandra, så att du och dina gäster kommer att känna sig lätt i själ och ande. Välja precis rätt hårda golv-i termer av färg, konsistens, säd mönster-är en utmaning i sig. När det gäller område matta färger för att golv, utmaningen fördjupas. Men med omsorg och förtänksamhet, du kan genom matta färg, bidra till att skapa känsla av harmoni som är väsentlig för god design

Du behöver:.
Färgbläddringshjul
. Matta prover.
Tygprover.


1.
Granska, eller studera, trägolv. Ljud löjligt? Sanningen är att vi ofta tar sådana saker som golv för givet. Även om du kanske har valt tonen och konsistens av golv själv kan det ta en annan typ av vision att komma med området matta färger idéer. Titta på färgen på golvet. Kan det beskrivas som tan, beige, djupt brun? Eller är det något blekare? Upplev effekten av träfibrerna? Är det markerade, eller knappt märkbara?
2.
Daydream, eller fri associera, ca kasta matta färger. Nu när du har en stark bild av hur ditt golv ser ut och känns för dig, börja gratis associera om vad färgerna kommer att se bra i intervaller. Slänga ut alla förutfattade meningar om vad som kommer arbeta i ett område matta. Låt ditt sinne går vilda. Har fantasin flöda till körsbär, eller lila, eller kungsblå? Eller gör anamma det mer neutrala nyanser som vanilj eller solbränna? Ett färghjul kan hjälpa dig att föreställa sig en mängd olika färger i denna process.
3.
Skaffa matta eller tygprover. Du hittar dessa hemma förbättring, inredning, eller återförsäljare tyg. Om du hittar en bok av område matta prover, så mycket bättre. Men du kan behöva improvisera att reda ut matta färger.
4.
Jämför matta eller tygprover. Placera prover på golvet i ganska nära varandra. Undersök hur varje ser ut och gör du känner dig. Du måste ta hänsyn till hur mattan färgen matchar andra designelement, som möbler, beläggningar fönster och andra textilier, om dessa är redan på plats. Annars, fokusera på hur mattan färg fungerar med färg, konsistens och säd på ditt golv. Du kan känna dig bekväm med en glad, nubby röd matta över mahogny. Eller din smak kan tenderar mot dämpad vanilj eller beige att komplettera bambu. Du kanske föredrar färgning av naturfibrer, till exempel hampa eller sisal, till färgad ull eller akryl.
5.
Välj mattor till era färg inställningar. Det är dags att gå och handla på allvar. Du kan skura design butiker, rabatt säng och affärer bad, heminredning, textil, hem förbättring, och naturligtvis, matta återförsäljare. Var noga med att inte nöja sig med vad de två första butikerna har på hand. Om du ser en matta i en önskad konsistens men ser inte den färg du vill, ska du be butiken personalen om andra färger finns att beställa. Att välja inredning kan ta tid och tålamod, men att välja idealiskt område mattan färg kan ge en känsla av välbefinnande i många år framöver.

Tips och varningar


 • vara svårnedbrytbara. Om du inte hittar ett område matta i precis rätt nyans, hålla shopping. Köpa allt som är omedelbart tillgänglig-och inte hedra dina önskemål-kanske du känner dig som om du har låtit dig ner. Att hitta just den mattan färg du hade i åtanke, å andra sidan, kan lyfta upp dig.
 • Annan artikel

 • hur du lägger till färg till toppen på en vägg
 • hur du väljer färg färger för en matsal med en stol järnväg
 • den bästa färgen för köksskåp
 • hur du tar bort färg från golvlister & Trim
 • hur man väljer nya badrum färger
 • hur du återvinner metallburkar färg
 • hur man målar angränsande rum i olika färger
 • interiör färg färger för barn rum
 • hur man målar på färg med körsbär skåp
 • hur man väljer ett område matta färg för trägolv
 •