hur man väljer inredningsfärger husfärg

hur man väljer inredningsfärger husfärg

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-02

Ditt hem inredning är helt upp till dig och din familj. Oavsett om du väljer traditionell, land, modern eller en eklektisk blandning av stilar, bör din inredning passar både personlighet och syfte. Färgen på väggarna kan ses som bakgrund mot vilken du ställa dina återstående designelement: belysning, golv, golvbeläggning, beläggningar fönster möbler och dekorativa föremål. Att välja rätt färg färger för dina väggar kräver tanke på både form och funktion för varje utrymme.

Du behöver:
Färgbläddringshjul
. Paint marker.


1.
Besluta om användningen för rummet eller utrymme. Har du föreställa använda matsalen i första hand för underhållande? Eller kommer det normalt sett endast användas av din familj? Kommer din vinlista tjäna mest som en plats att titta på TV och filmer? Eller kommer det även att lyssna på musik eller träningen med en video? Om du har barn, hur kommer deras sovrum användning förändras allt eftersom de utvecklar?
2.
Bestäm önskad stämning för varje rum. Vilken typ av stämning vill du ställa för varje rum eller för huset som helhet? Vill du använda neutrala nyanser som kommer att vara varken stimulerande eller lugnande? Eller vill du ställa en fredlig ton, med blues, grått eller grönt? Kanske en lekfull notera är lämpligt för en håla eller barnets sovrum. Om du räknar med att varje rum avsikt kommer att skifta över tid, kan det vara lämpligt att hålla med färger i beige eller vit palett, och använda andra designelement för att skapa rätt stämning för varje period av din familjs liv.

3.
Titta på färger som kommer att framkalla den stämning du vill. Du kan använda ett färghjul och /eller färg chip val för denna process. Föreställa sig hur färger i varje färg familjen kommer att se på väggarna i ett givet utrymme. Kommer en cool havsskummet grönt vara lugnande? Kommer en ljusbrun ton tjäna som en bra bakgrund för mer dramatisk belysning eller inredning? Stark vitt på väggarna kan ha en dämpande effekt, medan klarröda kan visa sig vara alltför stimulerande. Håll färghjulet eller flis målade upp på väggarna i varje rum, och försöka föreställa sig hur muren ser täcks i den färgen.
4.
Begränsa din färgalternativ. Välja två till tre färger på väggarna. Du kan välja att använda samma vägg färg i mer än ett rum.
5.
Sample färgerna direkt på väggarna. Skaffa små burkar eller provexemplar av de två eller tre färg färger du har valt. Måla en stroke eller två av varje på väggen och jämföra dem. Du kanske upptäcker att färgen ser annorlunda ut från motsvarande färg chip, speciellt när det torkar. Du kan utföra det här steget på en vägg eller på varje vägg i ett visst rum.
6.
Måla en vägg med din slutliga urvalet om du har lyxen av tid och är fortfarande osäker. Om det inte ger önskat intryck, kanske du vill försöka måla en vägg med en av dina andra val. Om ingen av färgerna verkar vara vad du vill, kan du starta färgen urvalsprocessen över för det rummet.

Tips och varningar


 • Färger finns i olika utföranden. En blank yta kan låna ett annat intryck än en matt. När du väljer färger, och speciellt när du har minskat dina val, kanske du vill prova på olika ytbehandlingar av samma färg färg.
 • lacken kan ha en effekt på hur stort eller litet utrymmet verkar. I allmänhet kan ljusa färger göra ett rum att verka större.
 • Försök att inte rusa denna process. Utför varje steg för varje rum i huset. Du kommer att få leva med dina val för en tid, så var avsiktlig om dina val.
 • Annan artikel

 • hur du tar bort färg och fläckar från köksluckor
 • hur man kan jämföra märken av interiör färg
 • hur man väljer ett område matta färg för trägolv
 • den bästa färgen för köksskåp
 • interiör färg färger för barn rum
 • hur man kan inreda ett badrum med choklad färger
 • färg idéer för ett hus
 • hur man målar på färg med körsbär skåp
 • färg idéer för målning en gammal strippad rocker
 • hur man kan inreda ett vardagsrum med färg
 •