hur man väljer lugn färgscheman för sovrum

hur man väljer lugn färgscheman för sovrum

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-02

Ditt sovrum är en fristad, en fridfull tillflyktsort från all jäkt och stress i ditt hektiska liv. När du kliver in, vill att du känner som om du har rymt från tidsfrister, familj och krav arbete-kort sagt, växlingar av dagen. De färger du väljer för ditt sovrum är en viktig del av att skapa en känsla av lugn och välbefinnande. Högljudd, levande färger kommer inte att framkalla lugn du söker. Fredlig, kommer tystare färger främja en känsla av lugn, vilket tillsammans med avsaknaden av skräp, kan bidra till att ditt sovrum en pålitlig tillflyktsort från externa stress.

Du behöver:
Färgbläddringshjul
. Paint marker.
Tygprover.
 


1.
Forskning din färg svar. Du kanske inte är helt medveten om hur olika färger att du känner dig. Plocka upp ett färghjul, måla flisprover, eller annan framställning av ett brett spektrum av färger. Vad är din reaktion på olika nyanser av vitt? Vad sägs om blues, eller gröna? Kanske vissa nyanser av beige och med, brun åstadkomma en känsla av lugn för dig. Överväg gånger i ditt liv när du har känt speciellt i fred. Vilka var de färgerna i din omgivning? Ta dig tid att minnas, minns, och åter föreställa dina svar på regnbågens färger. Känn dig inte hämmas av vad man sett i andra sovrum. Din färgsättning bör vara helt ditt eget.
2.
Bestäm en färg eller färg-familj runt som att bygga din system. Du kan besluta att grönt är mest fridfulla för dig. Kanske krämig nyanser av vitt, eller kanske, grå är mer din hastighet. Blå kan vara en annan lugn val. Gå med vad får du det viktiga känsla av frid.
3.
Välj två eller tre nyanser av den färgen för att bygga systemet. Om du har valt blått, till exempel, kanske du bestämmer dig för en ljusblå för väggar, en något djupare blå för golvbeläggningar och midnattsblå för sängar. Alternativt kan en grå färgskala med en blå-grå på väggarna, skiffer för golv, och blekaste grått för sängar.
4.
Välj en accent färg att lägga ränta. När du har beslutat om din huvudsakliga färgschema kan du injicera en touch av fantasier med hjälp av accentfärger. Tygprover kan vara ett användbart verktyg i denna process. Till exempel kan du välja att lägga kuddar omfattas av en blå-grön ut till din midnatt-blå sängar. Eller du kanske fundera på att lägga gröna detaljer till solskydd, eller ens klädsel. Alternativt, i en gräddvit system kan accenter av beige och brunt lägger till visuell: Exempel mahogny sängstolparna, rik choklad möbler eller lönn eller ek golv. I slutändan bör din accentfärg val vara smart, men inte så stimulerande som att störa ditt primära mål: En känsla av frid i sovrummet.
 

tips och varningar


 

 • Om du delar sovrum med en annan, är det bäst skall kunna utföra dessa åtgärder tillsammans. Om du går igenom dem separat, så småningom, måste du hitta konsensus. Förhoppningsvis kommer ni två kunna enas om vad nyanser främja en känsla av frid och välbefinnande.
 • inte försöker skynda på processen. Du kommer troligen få leva med ditt färgschema för en tid. Genomföra det kommer att ta vissa investeringar. Så ta dig tid att göra en grundlig bedömning av din medfödda reaktioner på olika färger.

 

 

automotive pressure sensor
automotive pressure sensor
Piezoresistive Pressure Sensor
Piezoresistive Pressure Sensor
Piezoresistive Pressure Sensor

Annan artikel

 • hur man byter ett gammalt kök ljus med en fläkt
 • hur man kan inreda ett kök timmerstuga
 • hur du lägger till färg till toppen på en vägg
 • billiga rum Inredningstips
 • strand sovrum inredningsidéer
 • hur man gör ner kudde sömmar
 • hur man kan måla väggen bokstäver
 • hur man klä stol kuddar
 • tips för att faux måla RASERING
 • hall badrum idéer
 •