designidéer för en liten modern sovrum

designidéer för en liten modern sovrum

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-19

När det gäller att dekorera ditt vardagsrum, kan ett litet rum vara skrämmande. Små sovrum-en vanlig företeelse i lägenheter-utgör ett visst mönster utmaning som de kräver den största möbel i ett hem: en säng. Däremot en-det-själv (DIY) heminredning hobby kan förvandla en liten sovrum till en stilren och modern, vilsam oas genom att arbeta med några enkla regler.

Keep It Simple

Ditt sovrum bör vara ditt utrymme att slappna av och vila. Rummet bör inte omfatta hemmakontor, bibliotek och fritid område. Håll icke-sovrum möbler som TV montrar och diskar, träningsutrustning etc. till ett minimum. Med en säng i ett litet rum, kommer det att finnas lite utrymme för dessa saker ändå. Ju mer du försöker att packa i ett litet rum, desto mer kaotiskt och mindre känslig för sova det kommer att kännas.

Om du gillar att titta på tv i sängen, har en väggmonterad modell snarare än en som sitter på ett stativ, eftersom det kommer att ta upp betydligt mindre utrymme. För ett ljudsystem, välja en liten MP3-spelare dockningsstation snarare än en stor stereo.

Om du ha en valmöjlighet, välja en bärbar dator i stället för en stationär dator. En bärbar dator kan vikas ihop och stuvas enkelt och kräver inte ett skrivbord. Har en hopfällbar, vridbara laptop tabellen på sidan och förvara den under sängen när du inte använder den.

Använd Storage Solutions

Hyllor fyllda med dekorationer och böcker, väggar täckta med konst, krokar lastade med rockar , hattar och väskor-pack ett litet sovrum med tillräckligt grejer och det kommer att kännas som en förvaring garderob.

Under-säng förvaring är praktisk och gör rengöringen snabb och enkel. Det är dock inte ett alternativ om en säng sitter nära golvet. Om detta är fallet, och din garderob är liten eller obefintlig, din bästa kvarvarande alternativet är hyllor. Använd hyllor som är smal och lång snarare än bred, är så högst väggyta synliga. Förvara mindre kläder objekt som strumpor och underkläder i flätade korgar på hyllorna.

Dessa hyllor kan förses med strömlinjeformade gardiner för att upprätthålla en känsla av ordning och enkelhet i ditt rum.

Väggmonterad hyllor är ett bra alternativ för lätta prydnadsföremål-en liten vas och ett inramat foto, till exempel-men bör inte användas för böcker, även om de är monterade på en stud .

Om du har en garderob stor nog att rymma dina lagringsbehov, välj skjutdörrar i stället för de som viker ut när den öppnas.

Arbeta med färg

Små rum tenderar att verka mörkare än de faktiskt, och en mörk vägg färg bara förstärker denna grotta utseende.

skapa en illusion av rymd i ditt sovrum med en ljus färg på väggar och tak. Välj en favorit nyans som slappnar av och lugnar dig. Färger vi hittar i naturen-bruna, blå och gröna-kan se vackert på sovrum väggar.

När du väljer en färg, se till att få en mängd olika färg marker i sovrummet för att se hur de kommer att arbeta med mängden ljus. En skugga som såg bra ut i färghandel kan visas grå i ditt sovrum om den har begränsat dagsljus.

För intresse att välja ett eller två ljusa kontrasterande nyanser för din inredning, sängkläder och trim. Ett rum fyllt med bleka nyanser kan känna tråkigt. Undvik svart eller andra mycket mörka färger, de ser dramatisk, men kan kännas förtryckande i ett litet utrymme

arbeta med ljus

Små rum tenderar att ha små fönster (om någon), som inte släppte in mycket. naturligt ljus. Massor av ljus gör att ett rum känns öppen och luftig. Om ditt sovrum har ett fönster, använd neutralt solskydd som persienner och hålla sig borta från tunga draperier i mörka färger, som kommer att krympa fönstret. Om rummet är fönsterlösa, kommer vägg-eller takmonterade spår belysning lägga till en mycket ljus utan att ta upp utrymme. En väl placerad spegel reflekterar något ljus och gör att rummet verkar större.

Annan artikel

 • fönsterbrädet stilar
 • hur man använder väggen för att skapa den höga effekten av en sänggavel
 • hur bygga om garaget till ett stort utrymme
 • köksdesign idéer för vita skåp
 • hur man målar tak och vägg luckor
 • funktioner i fontäner
 • diy bygga hyllor
 • inredning idéer med LP-omslag
 • de bästa färgerna för vardagsrummet väggar
 • hur man köper ersättare nyanser bordslampa
 •