göra en stationär roman skugga

göra en stationär roman skugga

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-29

Roman nyanser fönster behandlingar som är skräddarsydda. Ibland är de gjorda stillastående så att du inte kan höja eller sänka dem. Du kan hitta Roman nyanser att köpa på byggvaruhus. Tyvärr premade nyanser inte alltid passar ditt fönster, och du kanske inte kunna hitta tyg färger som passar ihop med din inredning. Skräddarsydda nyanser är ett annat alternativ, men dessa kan vara mycket dyrt. Gör din egen Roman nyans ger dig kontroll över den färdiga produkten och sparar pengar

Du behöver:.
Måttband.
Fodertyg.
Skugga tyg.
Sax.
Rakt stift.
Symaskin.
2 dymlingar stavar, 1/4-tums i diameter.
Åtta plastringar, 3/4-inch.
24 inches av rep.
Dragsstångssystem.


1.
Mät insidan höjden och bredden på din fönsterkarm med ett måttband. Lägg en tum till din breddmått för att möjliggöra sömmar. Tillsätt 12 inches till din längd mätningar för att möjliggöra plissering av tyget. Klipp både din skugga tyg och fodertyg till dessa mätningar.
2.
Placera foder och tyger skugga tillsammans på en plan yta så rätt sidor är vända mot varandra. Använd rak stift till stift två tyger längs kanterna med en halv tum sömsmån. Använd din symaskin för att sy tyget tillsammans längs de stift, lämnar en fem-tums öppning i ena änden.
3.
Ta bort alla rakt stift. Använd de fem-tums öppning för att vända tyget ut till höger. Vik öppningen inåt och använda en smygmaska att stänga den.
4.
Lägg tyget platt på ditt arbete yta med skuggan tyget uppåt. Använd din måttband för att markera en linje två inches ner från toppen av tyget. Markera raden som går tvärs över tyget med raka ben. Använd din symaskin för att sy längs denna linje. Ta bort stiften. Öppna sömmen en halv tum på kanten av tyget precis ovanför sömmen du just gjorde. Denna öppning är för ditt spänning spö.
5.
Använd din måttband för att markera en linje tre inches från botten av tyget. Markera raden tvärs över tyget med raka ben. Sy längs denna linje som du gjorde i föregående steg, ta bort den raka pinnar och öppna sömmen en halv tum på sidan av tyget. Detta gör en dymling-rod ficka
6
Repetera steg 5. . Men istället för att mäta tre inches från botten av tyget, mäter upp en tum från den fickan du precis gjorde . Markera raden med raka pinnar, sy linjen och ta bort stiften innan du öppnar sömmar på sidan. Detta gör en andra dymling ficka.
7.
Sätt en dymling stång i vardera av de två fickor. Använd en smygmaska att stänga öppningar du gjorde i sömmarna. Den pluggen stavar bör vara omkring en kvarts tum i diameter. Längden på stavar beror på hur bred din skugga är.
8.
Vänd på tyg över så fodertyg är vänd mot dig. Använd din måttband för att mäta sex inches från kanten av tyget längs pluggen ficka på undersidan av skuggan. Placera en rak stift här. Mät sex inches från den andra sidan ska markera platsen med en annan rakt stift.
9.
Mät upp sex inches från din två varumärken du gjorde i steg 8. Markera dessa platser med raka ben. Mät upp sex inches och markera dessa fläckar. Upprepa detta en gång till så att du har en kolumn av fyra spår på varje sida av tyget, fördelade sex inches isär.
10.
Använd en smygmaska att bifoga en 3/4- tum plastring på varje markerad plats. Ta bort den raka pinnar.
11.
Klipp två, en fot bitar av rep. Du kan använda någon typ av rep du gillar dock snoddar som matchar din fodertyg är att föredra. Bind ena änden av varje ras beroende på det nedre ringen du fäst i föregående steg.
12.
Placera din spänning stången i Dragsstångssystem fickan du gjorde i steg 4. Använd Dragsstångssystem att installera din skugga i ditt fönster. Justera spänningen på stången som behövs för att göra det säkert.
13.
Feed de lösa ändarna av snoddar genom ringarna du har bifogat. Knyt lösa trådar till toppen ringen i varje kolumn för att slutföra din skugga.

Annan artikel

 • trim gjutning idéer
 • hur man målar och färga svart möbler
 • Modern Girl rum idéer
 • hemlagad bordsskiva fontän
 • Kids ’badrum och sovrum idéer
 • duschdörren återvinning idéer
 • fönster behandling idéer för 20-tums längd
 • hur man installerar transport ljus
 • Effekterna av vägg färg på känslor
 • vård av microbead kuddar
 •