hur man gör en avslappnad roman swag gardin

hur man gör en avslappnad roman swag gardin

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-02

En romersk skugga är en typ av fönster behandling som passar till storleken på fönstret. Skuggan lyfter och sänker med hjälp av en serie av dymlingar, ringar och sladdar, så att det bildar horisontella vecken som det går upp fönstret. En avslappnad version av denna skugga former swagged vecken längs nederkanten på skärmen, och det lyfter av ringar och sladdar placeras längre från varandra än på en traditionell platt skärm. Skapa denna skugga har en hel del åtgärder men det är faktiskt lätt att göra

Du behöver:.
Måttband
. 1 av 1-tums trä Batten.
Dymling spö.
Tyg.
Sax.
Häftpistol.
Långa träskruvar.
Skruvmejsel.
Krok och ögla tejp.
Fodertyg.
Ingen sy fålla tejp.
Järn.
Symaskin.
1/2-inch plastringar.
Nål och tråd.
Nylonsnöre.
Skruva ögon.
Sladd reducering.
Acorn.
Cleat.


1.
Mät insidan bredd av ditt fönster. Klipp 1 av 1-tums ombord denna längd. Detta forum kallas Batten. Wrap din styrelse i samma tyg som du använder för din skugga och häfta med en häftpistol. Skruva Batten, sömmen uppåt, in i undersidan av det övre fönstret höljet med långa träskruvar och en skruvmejsel. Skär ett trä pluggen 1 och 1/4-inches mindre bredden av ditt fönster och ställ in pluggen åt sidan för senare.
2.
Klipp krok och ögla band bredden på Batten. Fäst den självhäftande krok sidan mot främre överkant läkt. Sätt loop sidan borta senare.
3.
Lägg till 4 inches bredden på din regelavstånd för tyget bredd. Din maximala bredden för denna typ av skugga är 48 inches. Mät från övre kanten av läkten till toppen av fönsterbrädan, och tillsätt 2 1 /2 inches för toppen fåll och botten ficka. Lägg till 21 inches för insamling botten veck. Klipp tyget.
4.
Klipp din fodertyg till 4 inches mindre än bredden på tyget. Klipp din fodertyg längd samma som ditt tyg. Placera tyget nedåt på arbetsbordet. Placera fodertyg ansikte upp över tyget. Centrera fodertyg längs bredden. Nåla att hålla tyger på plats. Vik tyget sida över 1 tum, och järn. Applicera no-sy band längs kanten av luckan och vik sidan över en annan tum så att ingen sy band fäster i fodret. Upprepa för båda sidor. Vik den övre kanten ner 1 /2 tum och järn. Vik det med 1 /2 tum mer och sy en fåll och en söm. Vik den nedre kanten upp 1 /4 tum och nertill. Vik fållen upp 1 1 /2 inches, och söm längs hålsömmar att bilda en botten ficka.
5.
Skjut din dymling staven i botten fickan och sy fickan slutar avslutades med nål och tråd. Mät upp från övre kanten av din dymlingar ficka 6 inches och göra två varumärken med skräddaren krita. Mät upp var 6 inches och göra två varumärkena. Lägg en måttstock över din varumärken och dra en 2-tums horisontell linje på fodret intill vecket där tyget är smält i fodret med no-sy band. Dessa små linjer anger där din vikning ska vara.
6.
Sy en 1/2-tums plastring på din första tre horisontella gånger varumärken så att hälften av ringen överlappar tyg där det är smält i fodret. Upprepa detta på andra sidan. Sy resten av din ringar på ett ännu vertikal rad 2 inches från kanten av tyget (1 tum från smält punkt) i din övergripande vikmärken.
7.
Sy loopen del av din krok och ögla tejp över toppen innerkanten av din skugga. Använd två sömmar för god säkerhet. Klipp två bitar nylonlina som är dubbelt så lång plus bredden på fönstret. Samla dina botten fem plastringar tillsammans. Trä sladden genom ringarna och knyt en ordentlig knut. Upprepa för båda sidor. Thread varje sladd uppåt, nedifrån och upp genom sina vertikal rad av ringar.
8.
Tryck på kroken och öglan band tillsammans för att fästa skuggan mot läkt. Skruva en skruv öga mot undersidan av läkten ovanför där varje sladd uppstår. Tråd varje sladd genom sin skruv ögat. Thread en sladd mot sidan där du vill använda sladden. Tråd som sladden genom den andra skruven ögat.
9.
Lägg till en sladd reducering ca 8 inches under skruven ögat när skuggan är helt nere. En sladd reducering konverterar många sladdar till en enda sladd, vilket är säkrare. Skjut ett ekollon över änden av sladden och knut i slutet av sladden. Ett ekollon är en liten plastmugg som passar över knuten och gör sladden lätt att dra. Bifoga en knap på väggen. En knap är en liten metallplatta med två utåtriktade krokar. För klotsar används för att fästa sladden för att hålla skuggan på plats.

Tips och varningar


 • Styr din skugga och därefter fastställa varje vika in den position du föredrar. När du justerar dina rynkor, fortsätta att höja din skugga tills den är helt upp. Lämna din skugga i detta läge i två veckor att träna på tyget.
 • Annan artikel

 • om dekorativa glasväggar
 • idéer för rosa rum
 • trä persienner vs rullgardiner roman
 • gardin topper idéer
 • lekrum vägg idéer
 • loft badrum idéer
 • hur man kan inreda för vintern i vardagsrummet
 • tips på hängande ett badrum spegel
 • ek skåp idéer
 • fönster behandling dimensionering riktlinjer
 •