neon vs lysrör

neon vs lysrör

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-22

Många människor är medvetna om rörliknande struktur neonskyltar och den vita utstrålning av fluorescerande ljus. De två lamporna har mycket gemensamt, och på många sätt ett lysrör kan ses som en ättling till den äldre neonljus. Lysrör är billigare och har ett mycket bredare spektrum av tillämpningar, men neonrör är fortfarande enkla enheter som har varit mycket pålitlig under åren

Neon

neonljus är enkla genomskinliga rör fyllda med ett mycket högt tryck gas. Denna gas är en blandning av olika element, ofta argon och andra ädelgaser, men framför allt neon. Dessa gaser är neutrala eller till och med negativ i naturen, så de är inte flyktiga när de laddas med en elektrisk ström. Däremot el skapar energi i atomer av gasen. Denna energi frigörs genom gas som synligt ljus som passerar genom slangen.

Lysrör

Lysrör liknar neon enheter. Liksom neonljus, går in i en mycket noga kontrollerad elektrisk ström ljuset och bågar från ena änden av lampan till den andra, passerar genom en gas på väg. Däremot har den gas som används i lysrör ingen neon. Istället används en kombination av argon och en liten mängd kvicksilver att skapa energi.

Coatings

Gasen i neonljus producerar synligt ljus som kan ses så länge rör det fyller är tydlig. Men fram mot bakgrund av den fluorescerande gasen faktiskt ultraviolett ljus, bortom mänsklig syn. Lysrör använder en fosforescerande beläggning på sina lampor som absorberar skadlig ultraviolett strålning, och producerar synligt ljus i det karakteristiska fluorescerande sken. Detta innebär att neonljus använder endast ett steg för att producera ljus, medan lysrör använda två steg.

Färg

neonljus byter färg baseras helt på vad gaser används i röret. Argon, xenon, krypton och andra typer av gas används i varierande mängd för att ge olika färger. Detta gör neonljus att utstråla ljus röda, blå, gröna och andra färger. Lysrör, å andra sidan, kan producera ljus bara i en rad vita som kan tendera mot rött eller blått, begränsa användningen av tecken eller visar.

Light

neonljus använda en stor mängd spänning till starta sin gas reaktion men bara en liten strömstyrka, vilket skapar ett mjukt sken som inte används för att producera storbildsprojektor, bara luft eller omgivande ljus. Lysrör använder en mycket större mängd av elektrisk ström, men i gengäld de producerar mycket ljusare ljus som kan användas för många tillämpningar.

Annan artikel

 • hur man installerar belysning ikea konst
 • hur man omforma en källare sovrum
 • diy ljus ljuskrona
 • hur man gör Askungen transport med blomma trådar
 • hur man gör elektriska ljus med PVC-rör
 • stora köket designidéer
 • Tips för trappor målning lövträ
 • hall badrum idéer
 • hur ram i svart konst
 • hur man skapar en billig ren gardin
 •