asiat badrum design idéer

asiat badrum design idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-02-05

Chami Jotisalikorn, Chamsai Jotisalikorn, Karina Zabihi och Luca Invernizzi Tettoni, författare till boken, "modern asiatisk badrum," förklara att en atmosfär som integrerar natur och avkoppling är en stor inspirationskälla för asiatiskt tema design. Dessa författare utarbeta den nya tendensen med asiatiska badrum inspirerat av den grönskande atmosfär som finns i thailändska och balinesisk resorts. Skapa en zen-liknande atmosfär för badrummet är möjligt med rätt färgsättning, tillbehör och ytterligare personlig prägel.

duschutrymmet

Många orter i södra Asien är kända för sina utomhusdusch områden som utgörs av tropiska växter och ett regn showerhead. Replikera här känns genom att installera denna typ av bambu showerhead, helst under ett stort takfönster eller fönster som ger en illusion av en innegård. Välj glasdörrar som möjliggör en bild av ormbunkar, ananasväxter och andra tropiska växter placeras precis utanför duschen. Använd naturlig sten för duschen golvet att förbättra utomhus känsla.

Undvik plast duschdraperier med en bambu utskrift eller asiatiska bokstäver. Även om dessa gardiner är naturligtvis asiatiskt tema, de är inte autentiska. Om badrummet kräver ett duschdraperi, välja en enkel vit duschdraperi hänger från en mörk trä dusch stång.

Växter

Ett asiatiskt tema badrum fördelarna med användning av växter. Placera bambu växter, orkidéer, fåglar av paradiset eller bonsaiträd på toaletten hyllor eller speglar. Bambu växter, till skillnad från orkidéer, är särskilt härdig och kräver väldigt lite underhåll. Om du har en fristående dusch och separat badkar, överväga en mer ambitiöst projekt genom att placera en smal planter längs duschväggar. I planter, växa hög skott av bambu.

Färgschema

balinesiska och thailändska badrummen är starkt beroende av mörkt trä och varma färger. Måla väggarna varma orange färger med mörkt röda accenter. Om denna färgsättning är för fet, välja en beige och mörkbrunt kombination. Linje väggarna med sandsten kakel.

Tillbehör

Tillbehör, tillsammans med växter, göra djärva uttalanden. Istället för att använda intetsägande vita handdukar, hitta böcker med utsmyckade mönster och rika färger. Lägg till lila, vitt och rött ljus visas i mörkt trä ljusstakar. Om utrymmet tillåter, placera en sten eller trä staty av Buddha i badrummet.

doft av badrummet är ett annat sätt att lägga till asiatiska stil. Välj potpurri med jordnära eller tropiska dofter. Reed spridare med vanilj eller krydda doft kan också öka badrummet. Undvik dofter inte unikt för regionen som Apple, furu eller lavendel.

Teak

Installera mörk teak luckor på fönstren eller, om badrummet är tillräckligt stort, som en avdelare mellan toaletten och duschen utrymme. Välj tunga, hand-snidade badrum står där du vill placera handdukar och läsmaterial. Använd teakträ bänkskivor för att markera ett brokigt glas eller sten bassäng.

Annan artikel

 • hur man hittar den bästa fönster behandling för dina fönster
 • hur man kan inreda ett anslutande matsal och vardagsrum
 • hur refinish möbler med plastlåda fronter
 • hur du designa din egen matsal i 3d
 • hur man målar kvistig furu
 • idéer för ett barn "astronaut room design
 • hur man mäter tak span fläktvingen
 • hur du designa din egen dröm sovrum
 • hur man målar ett golv så att det ser ut som ädelträ
 • hur man installerar elektrisk belysning
 •