hur man målar ett rum steg-för-steg

hur man målar ett rum steg-för-steg

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-08-24

Du är redo att måla ett rum, men du har aldrig målat förut. Genom att förstå vissa grundläggande åtgärder du kan förbereda ett rum till för att måla den. Greppa målning proffs metoder kommer att hjälpa någon att lära sig att måla ett rum effektivt och hålla måleriverktyg rena. Lärande dessa tekniker kommer du att kunna våga ut och måla fler rum i framtiden för att dekorera eller uppdatera ditt vardagsrum

Du behöver:. .
Inredning färg
2 1 /2 "pensel.
Roller.
Roller täcka.
Måla facket.
Måla facket liner.
Målartejp.
Painter's plast /gamla lakan /Tarp /flytta filtar.
Stege eller steg pall (tillval).
Förlängning pol (tillval).
Mattkniv eller mattkniv (tillval).


1.
Tape hörnen och sömmar på ditt rum med din målartejp. Tejpa taket söm på väggen där taket och väggen möts separat. Tape din golvbrädor med målartejp.
2.
Lay Down Your målarens plast, gamla lakan, tarp eller flytta filt på golvet för att skydda ditt golv. Du kan tejpa din målare i plast till din golvbrädorna för att skydda dem.
3.
Häll din färg till din färg facket. Börja med att måla dina större områden först. Bifoga din anknytning polen om du ska använda en. Placera rullen täcka över din roller. Rulla dina roller i facket. Rulla över färgen av sig på den räfflade delen av facket. För mycket färg på din rulle kommer att orsaka dig till splatter måla.
4.
Rulla din rulle pensel längs väggen tills du når ungefär 1 tum under din målartejp. Det är okej att måla över din målartejp lite, men inte för mycket. Maskeringstejp bör inte låta din färg igenom, men om man är en bubbla i ditt band, kan du få måla på en del av din vägg eller tak som du inte vill målade.
5.

Måla över änden raden i din roller varje gång för att täcka eventuella sömmar som din färg lämnar efter sig.
6.
Lägg mer färg på din rulle när du märker att det finns nästan ingen måla på väggen när du rullar din rulle. Doppa den i din färg facket och rullar av överskottet varje gång du behöver för att fylla din färg. Om du märker att du kör ut av färg i din bricka, häll mer färg.
7.
Avsluta din väggen med din rulle tills du är redo att använda en pensel.

8.
Skölj rullen omedelbart när du är klar med din rulle. Kör den under ljummet vatten och krama färgen tills rullen täcka går klart med vatten och din rulle täcka saknar all färg. Rengöring av din rulle gör att du kan använda den i framtiden. Om du behöver använda din rulle för samma projekt med en annan färg, kommer detta att din rullen att torka innan du använder den igen. Låt din färg torka lite innan du drar bort tejpen på sömmar och tak att måla med pensel.
9.
Fyll din färg i din färg facket om du har ont om färg innan du målar med din pensel.
10.
Doppa måla sätt pensel halv upp borsten till slut måla din vägg.
11.

Klipp-in längs sömmarna. "Cutting-in är att avsluta det sista av din målning genom att måla längs sömmarna med din pensel. Var försiktig med att skära in. Cut-in långsamt så du inte får måla på en vägg eller ditt tak som inte är tänkt att vara målade ", enligt Jeremy skiften RJM Entreprenörer, Inc. i Bradenton, Florida.
12.

Skölj borsten under ljummet vatten när du är klar måla med det. Angle din pensel med borsten nedåt. Fläkt ut din borst försiktigt bort färg på insidan av din pensel. Skölj borsten tills borsten körs klart.
13.
Skölj ur din färg facket och liner som ska användas för ett framtida projekt. Torka din färg facket liner för att avlägsna överflödigt vatten. Torka din färg facket ner för att förhindra rost.
14.
Låt din nymålade väggen torka innan du tar bort det sista av din målartejp från ditt tak och golvbrädor. När din färg är mestadels torrt bort målartejp försiktigt för att undvika att dra på din färg. Ett annat alternativ är att ta en mattkniv eller brukskniv och köra den längs sömmen försiktigt när du drar din tejpen så att ditt band att följa en klippa linje. Rensa din arbetsyta som du låter din vägg torka.

tips och varningar


 • Använd en stege eller steg pall för att nå hög områden även om du har en förlängning stång. Följ säkerhetsinstruktionerna på din stege.
 • Du kan köpa det material du behöver till din lokala järnaffär.
 • Du kan köpa målarens kit som kommer med en färg bricka och liners, längs med rulle och pensel.
 • köpa en annan pensel att måla med också. Borstarna som följer med satsen: s borsten varar inte länge och kan komma ut ur pensel som du målar orsakar borst att följa din vägg.
 • Om du målar en vägg som är platt eller halvfabrikat bör du använda en primer för att få en bättre baslack för att täcka din vägg i färre skikt. Målning på en plan eller ofärdiga yta kommer att orsaka din vägg att absorbera färgen och använda mer färg än nödvändigt.
 • Du kanske också vill använda en primer om du går från en mörk färg till en ljusare färg eller Om du ändrar din vägg klar.
 • Var försiktig när du använder en mattkniv eller brukskniv. De är mycket vassa och kan orsaka skador. Låt aldrig en liten hantera denna del av projektet om du målar med barn.
 • Annan artikel

 • typer av epoxifärg
 • idéer för att göra om ett badrum
 • cool tonåring flicka rum idéer med blå, rosa och brunt
 • prickar på väggar inredningsidéer
 • badrumsväggen designidéer
 • rum idéer för en tonåring flicka
 • hur man kan inreda badrum & sovrum
 • hur man matcha färg med möbler
 • idéer för ett högt tak
 • hur man gör en klar glasyr för färg
 •