hur man skapar en faux trä finish med bets

hur man skapar en faux trä finish med bets

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-08-23

Faux träslag lägga en organisk del till tillverkade ytor. Vinyl, aluminium och glasfiber dörrar och fönster är bra kandidater för ett faux träfibrerna klar med gel-typ fläckar. Den finish tillämpas i tre steg. Du måste upprätta en plan baslack, lägg sedan till högdagrar och skuggor på topp för att representera träets ådring. Gel-typ fläckar fungerar bäst på grund av deras tunga konsekvens. Penetrerande fläckar tenderar att sprida eller köra

Du behöver:. .
Sander
Sandpapper.
Träfibrerna prov.
Latexfärg.
Penslar.
Gel fläcken.
Klar akryl.


1.
Slipa ytan vara kornat med en excenterslip och 100-slippapper. Detta kommer instegsskydd de befintliga finish på ytan så att färgen ska fästa ordentligt.
2.
Välj träfibrerna efterlikna. Exempel finns på prov marker för trä fläckar. Köp eller blanda en platt enskiktsfärg basen till den lättaste färgen i träet provet. Köpa två fläcken färger, ett medelstort ton i provet, den andra matchande den mörkaste färgen i provet.
3.
Måla basfärgen på ytan med en mjuk borste. Arbete i långa raka drag i linje med den riktning ditt konstgjorda säd kommer att köras. Arbetet med att förebygga driver och droppar på upploppet. Stryk en andra gång om det behövs för att täcka hela ytan. Låt färgen torka.
4.
Använd en ren torr borste för att tillämpa fläcken. Börja med mediet färg först. Doppa bara tips av borsten i fläcken. Skrapa så mycket fläckar av med hjälp av kanten på burken som möjligt. Pensla längs den yta som ska kornat, tillämpar ett tunt lager randig säd linjer över ytan. Undvik omarbetning de områden som redan torra borstade med mediet färg. Steg tillbaka för att kontrollera om jämnhet i ansökan. Fortsätt tills ytan är jämnt finkornig. Låt den här pälsen torka ordentligt.
5.
Applicera den mörkaste färgen med en torr, ren pensel i samma sätt som på medellång tonen. Detta är skuggan av spannmål. Använd det något mer sparsamt än medium tonen. Steg tillbaka ofta för att kontrollera effekten. Använd provet chip som riktlinje för att uppnå säden effekt. Låt fläcken torka.
6.
Stryk på två lager av akryl finish över fläcken att försegla avsluta med en mjuk borste. Arbetet inom fiberriktning, sprida finish så jämnt som möjligt. Låt etiketten rekommenderade torktiden mellan skikten och arbeta för att förebygga driver och droppar på upploppet.

Annan artikel

 • hur man målar en asfalterad uppfart
 • idéer för sovrum med vit säng
 • hur matcha färger i ett sovrum
 • hur man gör redan vitmålade skåp ser ut som trä
 • cowgirl plantskola idéer
 • hur man kan inreda en antik snö släde
 • hur man bygger ett mail arrangör
 • hur du väljer fläktblad av rummets storlek
 • hur man mäter på gardiner & persienner
 • vad är vaxduk tyg?
 •