Så här byter du dusch

Så här byter du dusch 

1.

Fukt den befintliga caulken med en svamp för att underlätta att ta bort.

2.

Klipp ner mitten av kåpan med en verktygskniv. Detta kommer att göra det lättare att avlägsna caulk genom att skrapa av den i två delar.

3. Använd en plastfärgskrapa för att ta bort caulken från både väggen och duschen om du bara byter caulk. Om du ombygger hela duschen, kan du använda ett rakblad för att skrapa bort caulken utan att behöva oroa dig för att skrapa ytan nedan.

4.

Avlägsna eventuell kvarvarande caulk med en alkohol fuktad trasa. Om din dusch har silikon caulk, kan du behöva en starkare avlägsna lösningsmedel för att lossna det.

5.

Rengör duschen och väggen nära sömmen med blekmedel om du byter moldy täta. Torka noggrant sömmen med en mjuk duk innan du applicerar den nya korken.

6. Sätt in röret av caulk i din caulk-pistol. Beroende på vilken typ av caulk pistol du har kan det finnas en skärare på änden för att skiva öppna rörets spets. Om inte, använd sax för att skära spetsen i 45 graders vinkel.

7.

Tryck så mycket som möjligt på caulkröret i sömmen. Dra avtryckaren av caulkpistolen när du rör dig längs sömmen, se till att flödet av caulk hålls så konsekvent som möjligt. När du når slutet av en sida, vrid caulkpistolen och dra den bort från sömmen för att bryta flödet.

8.

Våt fingret och kör det lätt längs caulk för att släta ut det. Låt caulken torka i två eller tre dagar innan du använder duschen.

Tips och varningar

  • Använd robusta handskar när du använder en verktygsniv eller rakblad . Använd ansiktsskydd och skyddsglasögon när du arbetar med lösningsmedel eller andra starka kemikalier. Se till att det finns gott om ventilation i badrummet. Ta med en bärbar fläkt om du behöver mer luftcirkulation.
  • Om din duschkål är mögelinfekterad, kan det vara lättare att byta ut den med ny caulk än att försöka rengöra den. Mögel kan vara ganska farligt om det inhaleras, särskilt om det finns personer som bor i hemmet som har existerande andningsbesvär. Du kan också behöva ta bort all caulk om du ombygger ditt badrum och byter duschbänk eller kakel på väggen.

    Annan artikel

  • Hur man installerar en laminatgolvtrappa
  • Hur man lägger laminatgolv
  • Hur man förbereder Trim Moulding
  • Hur man borrar en hål genom en asfalt uppfart yta
  • De billigaste sätten att bygga ett trähus
  •