Så här installerar du Pergo Laminated Flooring

Så här installerar du Pergo Laminated Flooring 

1.

Använd en prybalk för att ta bort all grundplatta i rummet.

2.

Rensa undergolvytan av eventuella brister främmande material och rengör det noggrant för att avlägsna eventuellt damm eller skräp.

3.

Montera undergolvspärrmaterial enligt tillverkarens specifikationer för att installera laminatgolv över en betongplatta.

4.

Använd en bordsåg för att klippa tungansidan av en av golvbrädorna för startraden. Ställ in sågbredd för att bara klippa tungan , lämna styrelsen så nära sin fulla bredd som möjligt. Skär tillräckligt många längder för att slutföra hela första raden av golvstycken.

5.

Placera första golvbrädet trimmat på plats , bredvid basen av den motstående väggen. Håll den borta från väggens botten med 'spacer' på ungefär 24 tum, med ytterligare ett mellanrum mellan styrets och startväggens ände.

6.

Placera nästa golv i första raden ne xt till det första stycket, sätt in 'väggavstånd' mellan den och väggen och använd ett tappningsblock för att sätta ändtonen in i ändspåret på det första stycket som är placerat. Se till att bitarna är sammanfogade tätt ihop och kanterna på bitarna är perfekt inriktade. Upprepa det här steget för att slutföra den första raden av golvbrädor, inklusive '# xBC;' -väggspacrarna efter behov.

7.

Börja nästa rad golvbrädor genom att klippa en längd av laminatgolv till 24 tum lång. Detta kortare startstycke kommer att skjuta upp ändfogarna i raden från de föregående raden av brädor. Placera biten med ansiktet nedåt och använd en handtorg för att markera en snittlinje. Använd en cirkelsåg eller mellansåg för att klippa biten. Håll avskärningsstycket att använda i den andra änden av raden av golv. Skärning av den här första delen kommer att se till att ändfogarna i angränsande rader är skjutna 12 till 24 tum från varandra.

8.

Håll golvstycket skär i steg 7 vid en 20- till 30 grader vinkel och glida in styckets kantkant i spårkanten på den föregående raden av golv, tryck sedan in och ner för att fästa den på plats.

9.

Placera ett tappblock mot änden och tryck försiktigt med en hammare för att glida biten mot en u0026 # xBC; -inch spacer vid väggänden. Använd tappningsblocket för att se till att hela längden på stycket passar tätt mot den föregående raden av golv.

10.

Placera nästa fulla golv vid slutet av slutet av golvbrädet installerat i steg 8. Håll det i en vinkel på 20 till 30 grader och låt spännens kant i kanten av föregående radie golv, tryck in och ner för att fästa den på plats. 11. Använd ett tappblock placerat mot änden av golvstycket installerat i steg 10 och tappa det försiktigt med en hammare för att stänga ändfogen tätt mot föregående golv. Upprepa steg 8, 9 och 10 för att slutföra raden, klippa slutstycket så att det passar u0026 # xBC; -inch från väggen.

12.

Börja nästa rad golv brädor genom att skära en längd av laminatgolv till 12 tum lång som den här radens startbräda, och upprepa steg 8 till 11 för att slutföra raden.

13.

Fortsätt Lägg till rader av golv över rummet, var noga med att byta längd på startbräda i varje rad. Ändförbindelserna i varje intilliggande rad bör skjutas åtminstone 12 tum från varandra.

14.

Använd en bordsåg för att riva ner bredden på den sista raden av golvbrädor om det behövs för att behålla ett 'avstånd' från väggen. Det kommer inte finnas utrymme att använda tappblocket mot längden på golvstycken i den här sista raden. Använd en golvdragbar för att dra åt sidofogarna i den här sista raden.

15.

Byt basbordet till perimeterrumsväggarna och vila på basen mot ytan av laminerat golv.

Tips och W arnings

 • Rengör laminatgolv med dammmopp, vakuum med hård golvfäste eller använd en av de många specialprodukterna för rengöring av laminatgolv.
 • Laminatgolv rekommenderas inte för applikationer där den genomsnittliga året runt rumstemperaturen är 65 grader Fahrenheit eller 18 Celsius.
 • Kontakta laminatgolvtillverkarens specifikationer och installationsanvisningar för att försäkra användningen av eventuella tätningsmedel eller ångspärr för kök eller badrumsapplikationer.
 • Pergo laminatgolv är endast avsedd för inredning.
 • Pergo laminatgolv är ett vackert designalternativ till matta eller kakel. Laminatgolv är installerat som flytande golv, vilket betyder att det inte är fastsatt på undergolvet som stöder det och de enskilda plattorna låses ihop för att bilda en enda enhet. Pergos golvsystem kan installeras över alla plana, släta golvytor, inklusive betong , plywood, keramik eller vinylplattor och befintliga trägolv. Laminatgolv är slitstarka, lätta att ta hand om och lätt att installera enligt denna enkla procedur.

  Annan artikel

 • Hur man förbereder Trim Moulding
 • Typer av Windows för ett träramhus
 • De bästa lamporna sätter i ett upphängt tak
 • Hur man installerar en laminatgolvtrappa
 • Så här byter du dusch
 • Hur man borrar en hål genom en asfalt uppfart yta
 • Hur man tar bort linoleumplåt
 • Hur man rengör grout Haze From Glazed Tile
 • Hur man lägger laminatgolv
 • Badrumsredovisningstips
 • De billigaste sätten att bygga ett trähus
 •