CCD Dammavlägsnande

CCD Dammavlägsnande 

Kameransensorn

Det är viktigt att notera att om du inte är försiktig med dessa procedurer kan du skada din digitalkamerasensor. Du rengör inte själva sensorn själv, utan ett lågpassfilter som är monterad framför sensorn. Detta filter kallas ett anti-aliasing- eller IR-blockfilter. I de tidiga dagarna av digitalkameror varnade tillverkarna mot användarna att rengöra sensorerna själva, vilket tyder på att kamerorna returneras till reparationsanläggningar för rengöring. Men det finns nu ett antal verktyg som erbjuds på marknaden för att hålla sensorerna rena.

Torra och våta rengöringsmetoder

Det finns två metoder för rengöring av sensorer: torra och våta. För kemtvätt används en liten glödlampa eller en borste avsedd att ta bort små partiklar från sensorfiltren. Du får aldrig använda en vattentvätt som en Q-Tip, som sannolikt kommer att transporteras i mer damm och ludd än vad du kommer att ta bort från din sensor. För den våta metoden är specialdesignade vattentät eller dynor lätt fuktad med en metanollösning, och sedan svep över CCD. Tanken med metanolen är att få dammet fast vid pinnen eller kudden och inte bara flytta den runt sensorfiltrets yta. Undvik att använda tryckluft (CO2-laddade behållare), liten hobby luftkompressorer, som de som används med airbrushes eller fotpumpar. Dessa enheter kan spränga vätskor, oljor eller smuts på CCD.

Produkter tillgängliga för sensorrengöring

Flera torrblåsare borstar tillverkas speciellt för rengöring av kameror Sensorborsten används genom att svepas över sensorfiltret och sedan avlägsnar och blåser dammens avstrykning av penseln med tryckluft. Kommersiellt producerade vattentvättar inkluderar Sensor Wand och Sensor Swipe. Många vattentillverkare rekommenderar Eclipse metanollösningen gjord av Photographic So lutions Inc. Om du vill gå hembrädet för en vattentäppta kan du linda en liten bit av Pec * Pad-material runt en styv men flexibel hållare, till exempel en liten Gummimaid-spatel eller en formad tungtryckare.

Inställning Upp till CCD Dust Removal

Ordna ett rent arbetsområde, till exempel ett kök som nyligen har torkats ner. Ta en strålkastare, eller montera en högljusdiodsbelyst lampa där du enkelt kan skona den i kamerans inre. Du kan montera kameran på ett stativ så att det blir lättare att ha båda händerna fria. Följ tillverkarens anvisningar för att låsa upp spegeln. Det innebär vanligtvis att du använder nätadaptern för att undvika att kamerabatterierna misslyckas halvvägs genom rengöringsproceduren, ta spegeln ner på borsten eller swaben och krossa kameran noggrant.

CCD-rengöringsprocedurer

Den första raden av dammförsvar är att använda en fläktlampa för att lossa allt damm som bara sitter på filterets yta. Håll kameran med linsfästet pekande ner så att eventuellt avstupat damm kommer faller ut ur kameran. Om du gör det regelbundet kan du noga hålla damm av sensorn utan att behöva tillgripa vattentvättar och vätskor. Den andra nivån på rengöringen är att använda en torr borste, till exempel Sensorborsten, till ta bort dammpartiklar som inte är fasta vid filtret, men kan inte lossna med blåserslampan.

Om du upptäcker att du behöver flytta till den våta metoden, fukta lätt en tapp eller Pec * Pad. En vattentäppa eller dynan som är för våt kan lämna streck på t han sensor filter. Rengör endast i en riktning; Skrubba inte eftersom du bara flyttar dammet runt sensorområdet. Använd mycket lätt tryck när du sveper swaben över sensorn.

De flesta sensorer har en kant eller sidovägg runt sensorn. Täppa in din tapp i övre vänstra hörnet av fälgen och gå rakt över till övre högra hörnet. Lyft upp vattnet, men vrid det inte. Sätt tillbaka det mot fälgen i det nedre högra hörnet och flytta tillbaka det till det nedre vänstra hörnet. Ta av vattnet från sensorns filteryta och ta av Var försiktig så att du inte förorenar borsten eller dynorna med olja från fingrarna, eftersom det lätt kan överföras till sensorns filter.

Om du har en envis smuts som inte kommer att gå ut med Dessa metoder, det är dags att skicka kameran till en professionell. Du vill inte skada sensorfiltret - byte av en kräver demontering av hela kameran, och det blir dyrt. Att ta bort damm från laddningskopplad enhet, eller CCD, i digitalkameror är en uppgift som måste utföras regelbundet. Denna CCD, vanligen kallad sensorn, är något du inte vill skada eftersom det är den dyraste delen i kameran. Vissa digitalkameror har ett vibrationssystem inbyggt i kameran som skakar damm på en klibbig remsa monterad under sensorn. Även dessa kameror kommer att kräva sensorrengöring förr eller senare. Du kan hjälpa till att hålla damm från din sensor genom att snabbt byta linser endast i lugna, dammfria miljöer när det är möjligt.

Annan artikel

 • Hur man går grönt med vitvaror
 • Hur man använder en pelare borr säkert
 • Så här byter du chucken på en pneumatisk borr från Chicago
 • Hur man gör elektriska uppskattningar för konstruktion
 • Gör det själv Stone Fireplace Mantle
 • Tile Countertop Alternativ
 • Så här installerar du dörrskärmar till dörren
 • Typer av lätta badkar
 • Byggande Idéer för en 10 till 12 Storage Shed
 • Kavitetsväggisoleringsmetoder
 • DIY Refacing keramiska plattor
 • Hur man gör trä klädstreck poler
 • Hur man installerar kronformning med hjälp av en sågar
 • Grundläggande handverktyg för hemreparationer
 • Billiga Golvverktyg
 • Hur man lägger till en fönstersätet i ett hus
 • Installera en öppen spis
 • Hur man byter ett kranlampa
 • Hur man borrar fyra hål i en bänkskiva för en köksvattenkran
 • Hur man vattentät en duschkabin
 •