Vad är en California Split-Level Home?

Vad är en California Split-Level Home? 

Definition

Ett äkta Kalifornien uppdelad hus består av tre eller fyra nivåer av bostadsutrymme med golvnivå i en del av huset ungefär halvvägs mellan golv och tak på andra hälften av huset. Framdörren öppnar vanligtvis direkt till huvudnivå där du normalt hittar ett vardagsrum, matsal och kök. Den övre våningen nås med en kort trappa och består av sovrum och badrum. av trappor från bottenvåningen hittar man torget eller vardagsrummet och entrén till garaget, som ofta är jämnt med uppfarten. Vissa delar av Kalifornien har en andra lägre nivå under det formella vardagsrummet.

Skillnader mellan Kalifornien Split och Bi-nivå Homes

Bi-nivå bostäder är ofta kategoriseras som Kalifornien splittrar. Kalifornien delade bostäder har vardagsrum / matsal / köksrum på en separat nivå än sovrummen och badrum eller den och garage. I en traditionell två nivåer, det finns bara två nivåer (i stället för tre eller fyra) med två korta trappuppsättningar, separerade av en främre portfönster. En kort trappa leder upp till övervåningen med vardagsrum, matsal, kök , sovrum och badrum. En annan kort trappa leder till nedre våningen, ofta delvis under marken, som innehåller informella bostadsområden och garaget.

Fördelar

Utformningen av California-delnivån ger dimension till en platt del. Eftersom huvudgolvet är ungefär halvvägs över källaren, kan Kalifornien dela nivåer rymma ojämn eller kuperad egendom. Eftersom varje våning har mindre kvadratmeter än en traditionell bungalow eller ranch, kan Kalifornien dela nivåer byggas på mindre markar, vilket minskar bostadsutgifterna. Golvplanen för en California-delning kan också vara till nytta för personer med funktionshinder eftersom det finns färre steg att klättra mellan nivåerna. Eftersom den eller vardagsrummet ligger under klassen finns det ett vardagsrum som håller sig svalare under varmt väder.

Tidig historia

Arkitekt Frank Lloyd Wrights ursprungliga 1920-tal Kalifornien delade ut cement- och textilbalkgolv och en öppen Golvplan som slogs samman med terrängen. Halvvåning delade vardagsrum och privata områden. Flera av Wrights tidiga Kalifornien-splitnivåer inkluderar Millard House i Pasadena och Freeman House med utsikt över Hollywood. Även om Wrights avsikt var att göra bostäder billigare, var de tidiga Kalifornien-delade bostäderna ekonomiskt oåtkomliga för de flesta familjer. Efter andra världskriget fanns det ett ännu större behov av att snabbt bygga bostäder och bostäder för att hantera den stora tillströmningen av soldater tillbaka från krig. Som svar på denna efterfrågan utvecklade arkitekt Bill Levitt bostadshuset, karakteriserat av en liten nivå, vanligtvis ca 600 till 1000 kvadratmeter med en källare eller källare.

Stig i popularitet av California Splits

Men i början av 1960-talet behövdes förändringar. Familjer blev större med fler barn. Husägare behövde fler sovrum och ville ha ett lekrum för barnen. Familjer ville ha ett separat rum för att rymma den nybildade TV: n. men fortfarande överkomliga hem. Eftersom stora partier var till en premie och höjde kostnaden för att bygga hemmet, var lösningen att 'hacksaw' det traditionella ranch-stilhemmet i mitten. Garaget och var drömmar höjdes över nivå, medan den andra hälften med inmatning, vardagsrum, matsal och kök sänktes och 'California split' föddes. Kalifornien splittringar nådde sin höjd i popularitet i slutet av 1960-talet till början av 1970-talet och blev odödliggjort med 'Brady Bunch' -huset som presenterades i det populära tv-programmet.

Framtida

Med välstånd från 1980-talet och 1990-talet förändrades önskningar . Husägare ville ha slott som ledde till ökningen av 'McMansions' med sin sprawling square footage. Den 'centrala hall koloniala' med sin centrala entré och större våningar blev i mode. Men med stigande bostadspriser vid sekelskiftet blev nya bostäder kostnadseffektiva vilket ledde till att många hemköpare tittade igen på de billigare pre-owned bostäderna. Många hemköpare tyckte om den äldre charmen i Kalifornien-splittringarna och önskade att bo i de mer mogna trädkantade stadsdelarna där Kalifornien splittrar är vanligare. Sammanfogande med 1960- och 1970-talet är Kalifornien delningsnivå en bostadsplanering som karakteriseras av tre nivåer. Ibland förvirrad med 'bi-level' eller 'raised ranch' är Kalifornien delade bostäder vanligast i Västkusten i förorten. Stilen skapades av arkitekten Frank Lloyd Wright på 1920-talet för att skapa en mer öppen planlösning medan man separerade offentliga levande och privata sovande områden.

Annan artikel

 • Hur man skärpar motorsågblad med hand
 • Hur man utformar ett betonggolv
 • Så här avslutar du Backsplash-plattor till bänkskivan
 • DIY Door Trim
 • Hur man installerar Grovkut Cedarbräda u0026 amp; Batten Siding
 • Gröna uppvärmnings- och kylsystem
 • Hur man installerar stor väggplatta
 • Hur man hittar ett hus med postnummer
 • Hur man skär torr kakel
 • Hur man gör en traditionell lera hytt
 • Hur man sluter ett ljus som har en ljussensor
 • Badrum Remodel Checklista
 • Grundläggande handverktyg för hemreparationer
 • Hur man stryker nytt tryckbehandlat trä
 • Vad är en Gable Dormer?
 • Hur man mäter dörrprofilen
 • Hur fungerar en Zero Clearance Fireplace?
 • Så här installerar du en soptunnel och döljer rören
 • Kubota Grävmaskin Specifikationer
 • Hur man designar ett takhus
 •