Hur bygger jag ett husschema?

Hur bygger jag ett husschema? 

Skapa din budget och konstruktionstidslinje

1.

Börja med en uppsättning hemplaner som du godkänt till minsta detalj. Använd dessa planer för att ansöka om din byggnad eller stadsbyggnad för godkänt bygglov. Kolla vad avgifter och material --- som ritningar, planritningar och mycket undersökning --- måste åtfölja din ansökan, liksom hur länge du kan vänta att vänta på ansökningsgodkännande. Detta kan variera från några dagar till några veckor. Konstruktionen kan inte börja tills din ansökan är godkänd och du har utfärdat ett bygglov. Du måste lägga tillståndet på byggarbetsplatsen.

2.

Kontakta materialleverantörer och underleverantörer för varje fas av arbetet som måste göras för att bygga huset. Leverantörslistan innehåller vanligtvis leverantörer av yttre material, såsom ramverk, färdig trimverk, dörrar, fönster, trappor, sand, grus, betong, vinylsiding, sten, tegelsten, takläggningsbältros, en konstruktionskräpcontainer och tillfällig toalett. Leverantörerna av interiörmaterial inkluderar leverantörer av gips, färg, skåp, bänkskivor, vinylgolv, lövträ, keramikplattor, mattor, speglar, duschdörrar, rörsystem, elektriska armaturer och apparater.


< br /> Underleverantörer som du kommer att behöva inkluderar inspektörer för att ställa in positionen på huset på partiet; grävmaskiner att gräva sidfot och / eller källare, förbereda grovkvalitet för uppfart och grävgraven för elektriska och rörledningar; Rörmokare för preliminära och färdiga rörledningar och armaturer; elektriker för förberedande och färdiga elektriska ledningar och armaturer; Betonglackeringsmaskiner för plattformar som uteplatser, garagegolv, motorvägar och trottoarer. team; takläggare; en eldstad leverantör och installatör; Gutter och downspout leverantör och installatör; garageport leverantör och installatör; VVS entreprenör; isolering entreprenör; gipsinstallatör; kakel installatör för golv, badrum väggar, kök backsplashes; interiör trim snickare (brukar installera skåp, samt); målare; golvinstallatör; och ett byggrengöringsbesättning.

3.

Välj de underleverantörer du planerar att använda för varje byggnadssteg. Du måste tillhandahålla kopior av partilayouten och / eller husritningen till varje underleverantör för ett exakt bud. Se till att du får varje bud skriftligt. Bud bör innehålla kostnad för arbetet, tidslinje för arbetet, detaljer om vad som ska göras och ansvarighet om arbetet är gjort felaktigt eller utanför avtalad tidslinje.

4.

Skapa ett kalkylblad för konstruktionstid baserat på den tid varje underleverantör har angett att han kommer att behöva slutföra sitt arbete. Var noga med att tillåta tid för inspektioner av stads- eller länsbyggnadsinspektörer enligt det schema de tillhandahåller till dig. Om någon av dessa inspektioner misslyckas, förlängs byggtidslinjen. Få lämplig information från din lokala byggbesiktningsavdelning, eftersom inspektionskraven kan variera från stad till stad. Glöm inte att inkludera tid för slutliga 'punch-out' -produkter (färgpekning och andra små reparationer / korrigeringar) och för slutstädning när du skapar din tidslinje.

5.

Kontantflödet under byggprocessen delas vanligtvis i flera 'drag' från banken. En ränta är en begäran om medel som skickas till banken med att stödja fakturor från underleverantörer och leverantörer för arbete som har gjorts. För att stanna ovanpå dessa drar så är dina underleverantörer och leverantörer betalade i tid. Draws varierar beroende på varje långivarens kriterier men begärs vanligtvis i en viss variation av följande sekvens:

Rita nr 1 --- Efter mycket utgrävning och husfundament eller källare har genomförts.

Rita nr 2 --- Efter inramning och takkonstruktion är färdig.

Rita nr 3 --- Efter elinstallationer har VVS och VVS-inbyggt gjorts. < br />
Rita nr 4 --- Efter yttre (tegelsten, sten, vinylskärning), tak, dörrar och fönster är färdiga.

Rita nr 5 --- Efter inredning väggar (isolering, gips och färg) är färdiga.

Rita nr 6 --- Efter skåp är inredning, lövträ och kakel färdig.

Rita nr 7 --- Efter slutlig VVS-maskin, installeras el-, dörr- och skåphårdvara och mattan.

Rita nr 8 --- Efter slutlig inspektion.

Tips och Varningar

 • Ständigt övervaka och revidera byggschemat när varje fas av arbetet är klar. Styr dina kostnader genom att kontrollera ditt schema, men var redo att anpassa schemat om materialleveranser eller underleverantörskonflikter orsakar oundvikliga förseningar.
 • Om du anländer en byggprojektledare eller en allmän entreprenör för att övervaka byggandet kommer den här personen vanligtvis att fastställa byggschemat. Oavsett om du arbetar som byggnadschef själv eller hyr en professionell för att göra det för dig, är det också möjligt att skapa schemat baserat på dina personliga eller ekonomiska behov. Om du behöver vara i ditt nya hus senast den 15 juni, skulle du till exempel arbeta bakåt från det datumet för att bestämma när byggandet ska börja på ditt nya hus och upprätta den här tiden med dina underleverantörer och leverantörer.
 • Att bygga ditt eget hem är väldigt glädjande, men det är inte en uppgift som inte är för svag hjärta. Det kräver uppmärksamhet på detaljer, tålamod, kommunikationsförmåga och bra organisation. Nyckeln till att hantera kostnader är planering och ett kortfattat schema som hanterar byggprocessen. En välskött byggnadserfarenhet kommer att leverera hemmet till dina drömmar inom budgeten du ställer in och lämnar dig med en stark känsla av prestation.

  Annan artikel

 • Hur man tar bort en linoleum golv
 • Hur man bygger på konkreta cirkulära bryggor
 • Roofing Instruktioner för bältros
 • Så här installerar du en inbyggd diskmaskin med granitopp
 • Så här lägger du till Natural Stone Grout
 • Hur man använder WD-40 för att ta bort rost
 • Keramik vs Porcelain Golvplattor
 • Hur man tar bort självhäftande plattor
 • Gröna uppvärmnings- och kylsystem
 • Hur man använder shims
 • Används för en flänsbult
 • Hur man läser en arkitekts skala linjal
 • Så här lägger du till en extra kretsbrytare
 • Hur man gör trä grindar
 • Hur man installerar fuktbeständig laminatgolv i en källare
 • Hur man skär ett tempererat hårddisk
 • Olika material att isolera
 • Egenskaper av betongblock
 • Hur mäter du kvadratfilmen för kakel
 • Granitverktyg
 •