Hur man är grön: Välja rätt diskmaskin för vår planet och din familj

Hur man är grön: Välja rätt diskmaskin för vår planet och din familj 

1.

Forskning om energieffektivitet. Energy Star, ett gemensamt testprogram mellan EPA och US Department of Energy, säger att en diskmaskin tillverkad före 1994 slösar åt åtta liter vatten jämfört med en ny Energy Star-kvalificerad diskmaskin. Kombinerat med energibesparingarna finns det ingen ursäkt att behålla den gamla avokadofärgade Jenn-Air-relikan (även om färgen kommer tillbaka i stil). Kolla in www.energystar.gov för de senaste produkttestresultaten av många inhemska och internationella varumärken. Plus leta efter den gula energistjärnan på framsidan av apparater när du handlar för att ge detaljerad information om en viss modell.

2.

Tänk på mer än bara diskmaskinens vatten och Att hitta en diskmaskin som använder låg energi och förbrukar mindre vatten är ett bra ställe att börja om du köper ett nytt hem, ombygger ditt kök eller bara byter ut en gammal apparat. Men att välja en 'grön' diskmaskin betyder mer än bara energi Effektivitet. Lastkapacitet (hanterar större belastningar med mindre), tvättmedelskonsumtion (mindre tvättmedel och blekmedel är bättre för vår miljö), torkningseffektivitet (har den lufttorka förutom värmefunktionen), ljudnivå (detta är föroreningar också), tillverkningsprocessen (gör fabriken återvinningsdelar och metallskrot?) och plats (skickas det från Japan eller tillverkas i ditt hemland), liksom den förväntade livslängden (måste du köpa en ersättare i - 10 år) av produkten bör alla beaktas w höna gör ditt slutliga köp.

3.

En tystare diskmaskin gör ditt liv bättre. Någon av er som någonsin bott i en lägenhet, en lägenhet eller ett gammalt hem är bekant med det högt knackande, rattlinget och den ödmjukande vrågen av en billig gammal diskmaskin. Ibland är bruset tillräckligt för att höja ditt blodtryck till farliga nivåer och driva din make och barn till nästa rum och lämnar dig ensam för att slutföra rengöring av resten av köket, än en gång. Handtorkning av krukor och kokkärl, du börjar planera din flykt till Tahiti, där det inte finns någon make, inga barn, inte mer smutsiga rätter, och säkert ingen dövande diskmaskin. Men det behöver inte vara så. Asko, Miele och Bosch är generellt kända för att vara bland de tysta märkena, men de inhemska varumärkena erbjuder tysta funktioner i sina toppmodeller. Spara din sanity och ditt äktenskap och spendera lite mer pengar på en tyst diskmaskin. Jag lovar att du kommer att märka skillnaden direkt.

4.

Spara tid och energi - såväl som vatten - genom att skära ut manuellt förspolningssteg. Jag vet att efter att många år har berättat av våra mammor att vi måste skölja disken innan de sätts i diskmaskinen, kan vi inte sluta oss. Oavsett hur många tillverkare och webbplatser säger att vi bara ska skrapa bort maten vi tror inte på dem. Och om du har en nyare diskmaskin har du säkert försökt det en eller två gånger för att hitta en kruka på baksidan som aldrig blev ganska ren nog, så du säger att jag visste att det inte skulle fungera och du går tillbaka till handsköljning. Men tänk på det, skulle det inte vara lättare att bara gå tillbaka och rengöra det där glaset eller potten än att förspola hela belastningen?

5.

Germs lurar på mörka och fuktiga ställen och din diskmaskin är inget undantag. Apparatproducenterna verkar vara i en tävling för att se vem som kan bekämpa bakterier bäst och många, som GE, Bosch och Whirlpool, erbjuder funktioner som en antibakteriell eller sanitiserande cykel . Dishwasherguru.com säger nyckeln till att få ut det mesta av dessa funktioner för att hitta en diskmaskin som 'får vattnet upp till 160 - 165 F.' Men ACEEE säger att 'ca 60\% av den energi som används av en diskmaskinen går mot uppvärmning av vattnet, så modeller som använder mindre vatten använder också mindre energi. 'Att få ditt hetvatten upp till denna temperatur kan också ta mycket energi. För att minimera denna ansträngning, se till att din varmvattenberedare är installerad så nära som möjligt till din diskmaskin och att rören är isolerade för att minska värme som förloras vid transport.

6.

En mor E sak på bakterier. På IFA 2009-mässan i Berlin i september uppvisade LG Electronics en ny diskmaskin med UV-lampa som enligt deras pressmeddelande 'kommer inte bara att tvättas mer effektivt, men [låter dig] hygieniskt lagra rätter i tuben upp till fyra timmar efter tvättcykeln. Bifogad på insidan av LG: s nya diskmaskin eliminerar UV-lampan upp till 99 procent av bakterierna. 'Även om denna LG-diskmaskin inte har slagit marknaden ännu, finns det steg du kan ta nu för att bekämpa bakterier från att växa i din diskmaskin Välj ett varumärke som Asko, Bosch eller Miele som har ett rostfritt stålrör som skär ner på bakterier som kan växa mellan cyklerna. Leta efter en modell som har ett två pumpsystem som inte blandar din gamla, smutsiga , och matpartikelvatten med det rena vattnet som sköljer dina rätter. Var noga med att ladda din diskmaskin när cykeln är klar och lagra dina diskar i ett rent och torrt skåp eller låda.

Tips och varningar

 • Miele erbjuder en 90 dagars diskmaskingaranti på diskmaskinerna 'Om du inte är helt övertygad om att diskmaskinen är tystare och renar bättre än din tidigare enhet, kommer Miele att återbetala hela köpeskillingen för produkten.
 • Uppgradering till en energieffektiv diskmaskin kan göra stor skillnad när det gäller att spara vatten och el och kommer långt ifrån att sänka din månatliga energibeslutning och din familjs koldioxidavtryck. Men hur många av er vet att en bättre diskmaskin kanske Spara också ditt äktenskap och din sanity? Vet du att bättre diskmaskin också kan hjälpa dig att hålla dig frisk?

  Det finns mycket information där ute och ännu fler åsikter om vilken diskmaskin du borde köpa. Som marknadschef inom lyxapparaindustrin i 12 år såg jag att företag gör alla slags krav på effektivitet, tillförlitlighet och prestanda. Men i slutändan kommer det att välja en diskmaskin som passar dina behov och din budget .

  Här är några tips som kan hjälpa dig att göra ett mer informerat val när det gäller att välja en ny diskmaskin.

  Annan artikel

 • Hur man beräknar hyrestider per kvadratfot
 • Hur man skär ur stenbrickan
 • Låg kostnad Källare Finishing Idéer
 • Bygg ditt eget vinrum
 • Gör-det-själv Plexiglass Köksskåp Dörrar
 • Hur man sandar plywood för laminatgolv
 • Hur man återvinnar toalettvatten
 • Hur Miter Cut Quarter Round Wood Moulding
 • Tak Texture Idéer
 • Hur man cyklar (Återvinning)
 • Köpguide till gaspisarinsatser
 • Anvisningar för användning av en våtsåg
 • Hur man skär .125 Aluminium
 • Läggande kakel med krokiga väggar
 • Hur man skär befintlig laminatgolv
 • Hur man vattentät en dusch för kakel
 • Hur man gör vinklar för skärning av trä
 • Fördelar med att bygga gröna hus
 • Hur man bygger en träplattform
 • Så här installerar du en undermonterad sänk på en granitbänk
 •