Hur man designar med trådmask

Hur man designar med trådmask 

1.

Trådnätet går av många namn i hela konstruktion och konstruktion. Tidigare kallades fint trådnät eller screening ibland som byggnadsduk. Det kan också kallas fäktning, skärning, nät, trådnät, trådduk, arkitektonisk nät eller arkitektonisk trådduk. När den är stor och stel , som till exempel förstärkning som används i plattor och promenader, kan det kallas svetsad trådduk. Grunddesignen börjar nästan alltid på samma sätt: trådar som löper i flera riktningar, sammanvävda i en tygmodell med luckor av en viss storlek mellan trådarna. Men där kan alla likheter mellan maskor sluta.

2.

Ledningarna vävda i det slutliga nätet kan vara lika bra som 1/1600th av en tum, eller så hög som 5/8 'i diameter.Denna trådar kan vara av konventionellt stål eller stål som har belagts, målats eller på annat sätt bearbetats för speciell finish eller effekt. De kan också vara av värmebeständigt stål, sorter av nickel / stål / krom / molybdenlegeringar, eller rostfritt stål. Ledningarna kan förbli runda, kan vara ovoid eller asymmetriska, kan vara krympt och plattat på fläckar, eller kan formas istället som plana band. Ytterligare individualitet produceras av olika vävmönster. Fyrkantiga öppningar skapade av lika stora trådar som möts i 90-graders vinklar med likformigt avstånd i båda riktningarna resulterar i ett typiskt likformigt screeningsnät. Men om dessa avstånd sträcker sig till asymmetriska, linjära öppningar, som trådarna är dubbla eller tredubbla i grupper, ser vi istället ett 'plaid' eller 'tartan' texturerat utseende, med områden som är 'busier' än andra. Långa, linjära öppningar kan hjälpa solskuggning om de är orienterade horisontellt. Eller så kan de accentuera ett höjd och drama om ett utrymme om de är vertikalt orienterade. Om krympning eller förskjutning av korsningstrådar bara går utöver ett maskintycke får vi en mycket annorlunda visuell effekt än om det krympa projekt utöver båda sidorna av nätet Vi kan välja alla styva ledningar, för styrka och hållbarhet. Eller vi kan välja trådstavar i en riktning, med kabelband som löper i vinkelrätt riktning, om vi söker en flytande och flexibel trådgardin. trådnätprodukt kan ha nästan vilken grad av soliditet / öppenhet eller opacitet / transparens som önskas. Det öppna området av trådnät - den procentandel av dess yta som upptas av inget annat än luft - kan sträcka sig från så mycket som 5\% till så mycket som 85\%.

Arkitektoniskt vävt trådnät kan användas i maskstorlekstorlekar som sträcker sig från bara några meter över till de som går oavbruten 100 fot eller mer. nätindustrin har utvecklat många typer, stilar och former av kanter, ramar, trimmer, conne ctorer och bilagor som passar de särskilda behoven hos varje designprojekt.

4.

Användningen av vävda trådnät är myriad. En av dess mest traditionella användningsområden är som en viktig screening och filtreringsprodukt inom en rad olika branscher - bland annat matberedning och bearbetning, vattenbehandling, kemisk produktion, plast, målarfärg, luftfart och bil. Men alltmer arkitekter använder trådnät som ett visuellt designelement med sin egen speciella tilltal och fördelar. Dessa fördelar inkluderar: som säkerhets- eller säkerhetsbarriär; som solskyddsanordning; som ett omslutande material som tillåter passage av vindar, dagsljus och ljud; som en dekorativ finish som bidrar till dramatisk belysning och visuella effekter; och som en yta som uppträder halvfast eller övergångsöver tiden. Wire mesh applikationer kan vara som byggnadsfasader, som tak, som in-fill paneler; som dekorativa ytor som väggbeklädnad som solskenor; som skiljeväggar; som vaktskenor som bildskärmar runt utrustning eller serviceområden; som skyltar eller skyltar Utbudet av applikationer är begränsat endast av formgivarens fantasi.

Nyligen, på grund av dess miljöfördelar, har trådnätet ökat överklagande som en 'grön' screening För det första är mycket trådnät tillverkat av återvunnet material, och själva nätet kan återvinnas. Eftersom de flesta nät är tillverkade, klippda, trimmade och monterade på sluten applicerad storlek i en affär eller fabrik, på plats och det totala avfallet minimeras. Stålen som används för att göra nät är hållbara produkter med långa livscykler. Mesh ger effektiv solskuggning och återstrålning, vilket minskar efterfrågan på och kostnaden för energi och kan bidra till förbättrade passagerarsynpunkter och luftkvalitet.

Kanske har du bara stött på arkitektoniskt trådnät i en skärmdörr. Eller kanske, som många andra, har du noterat den ökande användningen av trådnät, skärmar och perforerade metallpaneler i arkitektoniska mönster av alla slag. Låt den här arkitekten berätta mer.

Annan artikel

 • Hur man utformar ett betonggolv
 • Trappsdesigntips
 • Hur man installerar trägolv golv
 • Hur man använder en DSL-telefonlinje
 • Hur man redo laminat till granit kakel
 • Instruktioner för att bygga konkreta steg
 • Fakta om granit och laminat köksbänkar
 • Hur man redoar ditt kök
 • Idéer för en öppen spis TV
 • Hur man förbereder sig för intern väggmålning
 • Korrekt sätt att installera kakel i en dusch
 • Hur man utformar ett A-Frame House
 • Hur man beräknar solpanelens storlek
 • Lösningar för inga kåpor
 • Så här installerar du 12-by-12-plattor på ett badrumsgolv
 • Metal Lathe Vs. Trävarv
 • Hur man tar bort golvplattan under kökshandtaget
 • Hur man tar bort kakel från trägolv
 • Hur man beräknar glasskivan för en backsplash
 • Ek vs. Hickory Wood
 •